H Seiko εκθειάζει τις ομορφιές της Ιαπωνίας

Εμπνευσμένα από τα αστικά και εξοχικά τοπία της Ιαπωνίας είναι τα επετειακά Prospex, Presage και Astron, αφιερωμένα στα 140 χρόνια της σπουδαίας manufacture.

Οι εορτασμοί αρχίζουν με μια τριλογία καταδυτικών ρολογιών Prospex, με κοινό παρονομαστή τα υπέροχα βαθυπράσινα καντράν, τα οποία ανακαλούν τα παρθένα δάση από μαγκρόβιες που αγκαλιάζουν τη νήσο Iriomote, στην επαρχία της Okinawa. Όλα έχουν κάσες από ατσάλι, ενώ τα δύο είναι μηχανικά: διαμέτρου 44,3mm, το Prospex Automatic Diver’s (SLA047), βασισμένο στο πρώτο καταδυτικό μοντέλο της Seiko από το 1968, είναι αδιάβροχο ως τα 300μ., κατάλληλο και για καταδύσεις κορεσμού. Είναι ένα limited edition 3.000 κομματιών, που κατασκευάζεται στο στούντιο Shizukuishi και λειτουργεί με τον Caliber 8L35, ο οποίος έχει δημιουργηθεί ειδικά για καταδυτικά ρολόγια.

Prospex 1968 Automatic Diver’s Modern Re-interpretation (SPB207)

To Prospex 1968 Automatic Diver’s Modern Re-interpretation (SPB207) είναι ένα εκσυγχρονισμένο ριμέικ του πρωτοτύπου του 1968, με διάμετρο 42mm. Διατίθεται σε limited edition 6.000 κομματιών, ενώ λειτουργεί με τον αυτόματο Caliber 6R35. To Prospex Solar Chronograph (SSC807), τέλος, σε περιορισμένη έκδοση 4.000 κομματιών, λειτουργεί με τον quartz Caliber V192, με εύρος απόκλισης +/-15 δευτερολέπτων/μήνα. Έχει διάμετρο 44,5mm και, όπως και τα προηγούμενα μοντέλα, φοράει ατσάλινο μπρασελέ που συνοδεύεται από λουράκι σιλικόνης.

Seiko Presage Sharp Edged Series (SPB205)

Επίσης σε limited edition 4.000 κομματιών, το Presage Sharp Edged Series (SPB205) συνδυάζει επίπεδες επιφάνειες και έντονες γωνίες, που του επιτρέπουν να λάμπει υπό όποια γωνία και αν το χτυπάει το φως. Με τη διάμετρο στα 39,3mm, έχει κάσα και μπρασελέ από ατσάλι, με επίστρωση υψηλής σκληρότητας σε μαύρο χρώμα. Επίσης σε μαύρο χρώμα, το καντράν του είναι διακοσμημένο με παραδοσιακό μοτίβο Asanoha (φύλλο κάνναβης) και φωτίζεται από ενδείξεις και δείκτες σε χρυσαφί χρώμα, με τρόπο που θυμίζει την ανατολή του ήλιου στο Τόκιο. Λειτουργεί με τον αυτόματο Caliber 6R35 και συνοδεύεται με δεύτερο λουράκι από δέρμα.

Seiko Astron GPS Solar Dual-Time 5X53 (SSH083)

Το πέμπτο ρολόι της επετειακής αυτής σειράς είναι ένα ασυνήθιστο Astron, που εκφράζει την αγάπη των Ιαπώνων για τα άνθη της κερασιάς – είτε στο φως της ημέρας είτε υπό το φως του έναστρου ουρανού. Μάλιστα έχουν μια ιδιαίτερη λέξη για τα ντελικάτα αυτά λουλουδάκια όπως φαίνονται τη νύχτα: Yozakura. Το βαθύ ροζ-μοβ χρώμα τους ντύνει το καντράν του Astron GPS Solar Dual-Time 5X53 (SSH083), το οποίο περιβάλλεται από κάσα διαμέτρου 42,7mm από μαυρισμένο ατσάλι με ασορτί μπρασελέ, που αντιπροσωπεύουν το σκοτάδι της νύχτας. Σε limited edition 1.500 κομματιών, το ρολόι λειτουργεί με τον πιο προηγμένο GPS Solar Dual-Time Caliber 5X53, ο οποίος προσαρμόζεται στην ακριβή ώρα οπουδήποτε στον κόσμο, χρησιμοποιώντας την ενέργεια του φωτός και το σήμα που λαμβάνει από τους δορυφόρους.

Περισσότερες πληροφορίες για την Seiko εδώ. 

Aποκλειστικός αντιπρόσωπος: RIST Hellas

More Stories
Βίντεο από το λανσάρισμα του Seiko Astron GPS Solar