Οι έντονες αντιθέσεις του Bvlgari Octo Finissimo Chronograph GMT Titanium

Το 2019, ο οίκος Bvlgari κατέρριψε το πέμπτο του (από τα έξι συνολικά) ρεκόρ στην κατηγορία του ultra-thin ρολογιού, παρουσιάζοντας τον λεπτότερο μηχανικό χρονογράφο που κατασκευάστηκε ποτέ.

Ήταν ένας αληθινός τεχνικός θρίαμβος, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο Caliber BVL 318 που επινόησε είναι ένας αυτόματος μηχανισμός χρονογράφου με column wheel, περιφερειακό ρότορα, λειτουργία GMT και power reserve 55 ωρών, πάχους μόλις 3,3mm, προσαρμοσμένος σε μια κάσα από τιτάνιο πάχους 6,9mm. Σε αυτά, προσθέστε ότι είναι ένας μηχανισμός με ενσωματωμένη τη λειτουργία του χρονογράφου, που είναι κατά γενική παραδοχή η πιο δύσκολη complication μετά το minute repeater.

Φέτος, το maison προτείνει μια νέα εκδοχή του ρολογιού, η οποία σπάει τη μεταλλική μονοχρωμία της σειράς Octo Finissimo, επενδύοντας στο έντονο κοντράστ. Η κάσα του ρολογιού είναι πάντα κατασκευασμένη από τιτάνιο, με τη διάμετρο στα 42mm. Εντύπωση προκαλεί η αρχιτεκτονική της, με κλιμακωτά οκτάγωνα επίπεδα που καταλήγουν σε μια στρογγυλή στεφάνη.

Το πίσω μέρος της είναι ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού, προσφέροντας οπτική πρόσβαση στον μηχανισμό, φινιρισμένο με λεπτά Côtes de Genève. Στο δεξί προφίλ της, ανάμεσα στα poussoirs του χρονογράφου, η κορώνα είναι σεταρισμένη με δισκίο από μαύρο κεραμικό, ενώ το μπουτόν για τη ρύθμιση της τοπικής ώρας είναι τοποθετημένο στο 9. Το υψηλής αναγνωσιμότητας καντράν είναι κατασκευασμένο από μαύρη οπαλίνα, με δείκτες και ενδείξεις σε μεταλλικό χρώμα.

Τα μικρά δευτερόλεπτα τρέχουν σε υποκαντράν στο 9, τα 30 λεπτά του χρονογράφου έχουν τοποθετηθεί σε υποκαντράν στο 6, ενώ στο 3 βρίσκεται το υποκαντράν με τη δεύτερη χρονική ζώνη σε 24ωρη κλίμακα. Το ρολόι είναι αδιάβροχο ως τα 30μ. και φοράει μαύρο λουράκι από rubber.

Περισσότερες πληροφορίες για την Bvlgari εδώ. 

Αντιπρόσωπος: Ora Kessaris

More Stories
Νέα Hublot Big Bang Broderie από άνθρακα και μετάξι