H Girard-Perregaux γιορτάζει μια σημαντική επέτειο με το Laureato Absolute Ti 230

H Girard-Perregaux ιδρύθηκε πριν από 230 χρόνια το 1791, την ίδια χρονιά που και ένας Άγγλος κληρικός, ο William Gregor, ανακάλυψε το τιτάνιο στην Κορνουάλη. Για να γιορτάσει αυτές τις δύο συμβολικές ημερομηνίες, η Girard-Perregaux κυκλοφορεί το Laureato Absolute Ti 230, ένα νέο μοντέλο το οποίο συνδυάζει την τεχνογνωσία της manufacture με αυτό το ελαφρύ στοιχείο.

Τα δύο νέα μοντέλα που σηματοδοτούν αυτήν την ιστορική επέτειο είναι σύγχρονα δείγματα υψηλής ωρολογοποιίας, πλούσια σε χαρακτήρα, παίζοντας επανειλημμένα με τις αντιθέσεις των αποχρώσεων και των σχημάτων τους. H Girard-Perregaux θέλοντας να αναδείξει ακόμη περισσότερο αυτή τη σημαντική επέτειο, θα διαθέτει το μοντέλο με το μπλε καντράν Ti 230 αποκλειστικά μέσω του δικτύου Wempe για τον πρώτο μήνα μετά το λανσάρισμά του.

Η ιστορία του Maison ξεκίνησε το 1791 όταν ο Jean-François Bautte, σε ηλικία μόλις 19 ετών, κατασκεύασε το πρώτο του ρολόι τσέπης. Ωστόσο, το πιο “ρομαντικό” κεφάλαιο στην μακρόχρονη ιστορία της μάρκας είναι όταν ο Constant Girard παντρεύτηκε τη Marie Perregaux το 1854, με αποκορύφωμα τη γέννηση ενός από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία της ωρολογοποιίας. Το 1791, όμως, ήταν μια αξιοσημείωτη χρονιά και για τον Άγγλο κληρικό, William Gregor, ο οποίος ανακάλυψε στα περίχωρα της Κορνουάλης, μια μαύρη άμμο, η οποία ονομάζεται “μεναχανίτης”.

Ο William Gregor ανέλυσε αυτήν την μαύρη άμμο και κατέληξε στο ότι περιείχε οξείδια σιδήρου μαζί με ένα άγνωστο, μέχρι εκείνη τη στιγμή, μέταλλο. Αυτό το μέταλλο προσδιορίστηκε στη συνέχεια της ιστορίας του, ως τιτάνιο, ένα στοιχείο που πήρε το όνομά του από τους Τιτάνες, τα παιδιά του Ουρανού και της Γαίας στην ελληνική μυθολογία. Σήμερα, το τιτάνιο χρησιμοποιείται ευρέως, όχι μόνο στην ωρολογοποιία αλλά και στους τομείς της αεροδιαστημικής, της ιατρικής και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και το οποίο έχει επιλεχθεί για την πληθώρα των πλεονεκτημάτων του.

Το Laureato Absolute Ti 230 συνδυάζει τις δύο αυτές ιστορίες, της Girard-Perregaux και του William Gregor, βασισμένο στην τεχνογνωσία που έχει συγκεντρωθεί όλα αυτά τα 230 χρόνια. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι σήμερα το τιτάνιο έρχεται σε πολλές διαφορετικές μορφές, μερικές φορές και σε ένα κράμα με άλλα στοιχεία. Η Girard-Perregaux προτιμά να χρησιμοποιεί τιτάνιο Grade 5 καθώς είναι ιδιαίτερα ισχυρό κράμα, ανθεκτικό στη διάβρωση, ελαφρύ και υποαλλεργικό. χαρακτηριστικά που εμπλουτίζουν την εμπειρία του χρήστη με ένα ρολόι το οποίο είναι κατασκευασμένο από αυτό.

 

Ένας άλλος λόγος για τη χρήση τιτανίου Grade 5 είναι ότι το μέταλλο μπορεί να γυαλιστεί πιο εύκολα. H Girard-Perregaux παρουσιάζει το Laureato Absolute Ti 230 σε κάσα 44mm, η οποία περιλαμβάνει δύο διαφορετικά γυαλισμένες επιφάνειες, η μια εκ των οποίων έχει γυαλιστεί με αμμοβολή, παρέχοντας έτσι μια όμορφη λάμψη αλλά και μια διακριτική αντίθεση στις επιφάνειές της. Ο συνδυασμός των καμπυλών και των γραμμών στο σχεδιασμό του, παίζουν ένα άλλο σχεδιαστικό παίχνίδι με τη χαρακτηριστική οκτάγωνη στεφάνη δημιουργώντας έτσι κι άλλες πανέμορφες αντιθέσεις στο πρόσωπο του ρολογιού. Ενδιαφέρουσα είναι και η δομή «σάντουιτς» του καντράν, που δημιουργεί αυτά τα κοντράστ και τα εφέ βάθους. Μπροστά φέρει αντιανακλαστικό κρύσταλλο ζαφειριού ενώ το caseback, στερεωμένο με έξι βίδες, έχει χαραγμένο το λογότυπο του Laureato Absolute.

Φυσικά εννοείται ότι η Girard-Perregaux διατηρεί στο ακέραιο την παράδοσή της στην κατασκευή τέλειων μηχανισμών. Εδώ μιλάμε για τον αυτόματο Caliber GP03300-1060, ο οποίος αποτελείται από 218 εξαρτήματα. Εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 27 λίθους και προσφέρει power reserve 46 ωρών, υποστηρίζοντας ώρα, λεπτά, μικρά δευτερόλεπτα, και ένδειξη ημερομηνίας. Το λουράκι από μαύρο ή μπλε rubber με εμφάνιση υφάσματος είναι τέλεια ενσωματωμένο στην κάσα, τονίζοντας έτσι την εννιαία εικόνα και δομή του μοντέλου. Προσφέρει αυξημένη ευκαμψία και αντοχή, ενώ επιπλέον διαθέτει μπούκλα από τιτάνιο με ένα ειδικό σύστημα που μπορεί να ρυθμίσει την τέλεια εφαρμογή στον καρπό. Το ρολόι είναι αδιάβροχο ως τα 300μ. και διατίθεται σε μπλε ή γκρι καντράν, με κάθε χρώμα σε περιορισμένη έκδοση 230 κομματιών.

Όπως αναφέρθηκε και πιο πριν, το μοντέλο με το μπλε καντράν θα είναι διαθέσιμο για τον πρώτο μήνα από το λανσάρισμά μου μόνο μέσω του Wempe.

Περισσότερες πληροφορίες για την Girard-Perregaux εδώ. 

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: PATSEAS

 

More Stories
Το Tag Heuer Meridiist σε βίντεο