Ο θρυλικός αγώνας “Rolex 24 At Daytona” γιόρτασε την 60η επέτειό του

To Rolex 24 At DAYTONA 2022 σηματοδότησε τον αδαμάντινη επέτειο ενός από τους πιο θρυλικούς και απαιτητικούς αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Επιδεικνύοντας αποφασιστικότητα και ανθεκτικότητα όλο το εικοσιτετράωρο που διήρκεσε ο αγώνας, και ειδικά σε ασυνήθιστα κρύες συνθήκες για το κλίμα της Φλόριντα, η ομάδα #60 Meyer Shank Racing Acura κατάφερε να κερδίσει και να στεφθεί πρωταθλήτρια του 60ου επετειακού αγώνα Rolex 24 at DAYTONA. Η Rolex έχει συνδεθεί με αυτόν τον απαιτητικό αγώνα 24 ωρών για περισσότερο από μισό αιώνα και φέτος συμπλήρωσε 30 χρόνια ως Χορηγός Τίτλου, υποστηρίζοντας αυτή την απαιτητική δοκιμασία δεξιοτήτων, επιμονής και αντοχής για τους οδηγούς και τις μηχανές τους.

Η εκκίνηση του Rolex 24 at Daytona 2022 έγινε το Σάββατο 29 Ιανουαρίου © Rolex

Το προηγούμενο Σάββατο 29 Ιανουαρίου, στις 13:40 τοπική ώρα, 61 αυτοκίνητα, η μεγαλύτερη συμμετοχή από το 2014, πέρασαν την πράσινη σημαία της εκκίνησης για να ξεκινήσει ένας συναρπαστικός αγώνας, σε πρωτοφανείς χαμηλές θερμοκρασίες. Αρχικά, ενώ οι Cadillac έδειχναν να κρατούν τον καλύτερο ρυθμό στην πίστα, σταδιακά, καθώς έπεφτε η νύχτα, τα Acura αποδείχθηκαν πιο δυνατά. Όταν το ρολόι αντίστροφης μέτρησης της Rolex πέρασε το όριο των 12 ωρών, οι επτά συμμετέχοντες του Daytona Prototype international (DPi) που είχαν προηγηθεί σε διάφορα μέρη του αγώνα θα ήταν εκείνοι που θα διεκδικούσαν την τελική νίκη. Τελικά, η ομάδα που κατάφερε να περάσει την ασπρόμαυρη σημαία του τερματισμού πρώτη ήταν η #60 Meyer Shank Racing με ένα Curb-Agajanian Acura ARX-05, μετά από 761 γύρους της πίστας.

© Rolex

Οι Oliver Jarvis, Tom Blomqvist, Helio Castroneves και Simon Pagenaud μοιράστηκαν το νικητήριο αυτοκίνητο, παρουσιάζοντας για μια ακόμη φορά τον άνθρωπο και τη μηχανή σε τέλεια αρμονία. Μετά την λήξη και έχοντας κερδίσει το Rolex 24 at DAYTONA για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Helio Castroneves δήλωσε: «Τα πάντα έχουν να κάνουν με την πίστη. Όλοι πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε και ξέραμε τη σκληρή δουλειά που περιλαμβάνει αυτή η πίστη. Ωστόσο, όταν καταφέρνουμε κάτι όπως κάναμε σήμερα, είναι ανεκτίμητο. Πιέζεις όσο πιο σκληρά μπορείς για να κερδίσεις αυτό το Rolex». Σύμφωνα με τη διαρκή παράδοση του αγώνα, οι νικητές οδηγοί κέρδισαν με ένα ειδικά χαραγμένο Oyster Perpetual Cosmograph Daytona ως αναγνώριση του επιτεύγματος, της αφοσίωσης και της υπεροχής που απαιτούνται για τη νίκη.

© Rolex

Η Rolex συνεργάζεται με αγώνες αυτοκινήτων εδώ και έναν αιώνα. Το 1935 ο Sir Malcolm Cambell, φορώντας στον καρπό του ένα Rolex Oyster, κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας σπάζοντας το φράγμα των 300 μιλίων ανά ώρα, στην διάσημη και σκληρή πίστα Daytona της Φλόριντα. Από τότε άρχισε να κτίζεται η σχέση της Rolex με τον κόσμο των αυτοκινήτων και η συνεργασία της Rolex με εξαιρετικούς ανθρώπους που διακρίνονται στον τομέα τους, τους Πρεσβευτές της. Από την δεκαετία του ‘30 μέχρι το 1950, η φήμη της πίστας Daytona μεγαλώνει με αποκορύφωμα το 1959 που ξεκινά η συνεργασία της Rolex με την πίστα υψηλών ταχυτήτων Daytona.

To 1962 η Rolex έγινε Χορηγός Τίτλου του Rolex 24 at Daytona, ενώ το 1968, o θρύλος της Formula 1 Sir Jackie Stewart έγινε από τους πρώτους Πρεσβευτές της Rolex με μια συνεργασία που διατηρείται πάνω από 50 χρόνια. Ο Stewart, ακόμα μάχιμος στους αγώνες, γιόρτασε το 2019, τα γενέθλια των 80 του χρόνων και τα 50 χρόνια από τότε που κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα. Το 2013, η Rolex έγινε ο Παγκόσμιος Συνεργάτης και Επίσημος Χρονομέτρης της Formula 1, την κορωνίδα των αγώνων ταχύτητας, με κορυφαίους οδηγούς -Πρεσβευτές της Rolex, τον Mark Webber και τον Nico Rosberg.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Rolex εδώ

More Stories
To Oris Carl Brashear Calibre 401 αποτελεί φόρο τιμής σε έναν γενναίο άνδρα