H Roger Dubuis παρουσιάζει το συλλεκτικό Excalibur για την Lamborghini Countach

H Roger Dubuis, συνεργάτης ωρολογοποιίας της Lamborghini, μόλις παρουσίασε το αντίστοιχο μοντέλο, αφιερωμένο στο τελευταίο αριστούργημα της ιταλικής μάρκας, το Countach.

Όπως ακριβώς το νέο Lamborghini Countach έχει κατασκευαστεί από την αρχή, έτσι και το νέο Excalibur Spider Countach DT/X, στα 47mm, έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί παρακολουθώντας στενά τη σχεδιαστική και κατασκευαστική εξέλιξη του αυτοκινήτου. Ο μηχανισμός RD112 που τροφοδοτεί το ρολόι –με σημείο αναφοράς στον αριθμό των αυτοκινήτων που θα κατασκευαστούν– περιλαμβάνει δύο tourbillon, τοποθετημένα σε γωνία 90 μοιρών που αντισταθμίζουν την επίδραση της βαρύτητας σε δύο άξονες.

Οι πανάλαφροι κλωβοί των tourbillon από τιτάνιο, τα καθιστούν επίσης ευκολότερα στην κίνησή τους, επιτρέποντας ένα power reserve 72 ωρών, ενώ το Mineral Composite Fiber –  ένα υλικό χρωματικά ταιριαστό με το λευκό Bianco Siderale που χρησιμοποιείται για το αυτοκίνητο – χρησιμοποιείται για να κατασκευαστεί η κάσα και τα διακοσμητικά στοιχεία του μηχανισμού.

Το Excalibur Spider Countach DT/X αντικατοπτρίζει έντονα την αισθητική του αυτοκινήτου, τόσο στο καντράν, και ειδικά στα στοιχεία μεταξύ των δύο tourbillon, όπου αναπαράγονται οι αεραγωγοί του κινητήρα αναπαράγονται, όσο και στον skeleton μηχανισμό του, όπου αναπαράγονται έντονα οι συμβολικές γωνίες του αμαξώματος. Το κόκκινο και μαύρο εσωτερικό του Countach δείχνει και αυτό την παρουσία του σε αυτό το συλλεκτικό ρολόι, από τα στοιχεία κίνησης μέχρι την επένδυση του τρισδιάστατου, και ενισχυμένου πλέγματος που κρύβει από την κάτω μεριά, το λουράκι από καουτσούκ.

Μόλις οκτώ κομμάτια από αυτό το συλλεκτικό ρολόι των 703.000 ευρώ θα είναι διαθέσιμα μέσω της Roger Dubuis.

Περισσότερες πληροφορίες για την Roger Dubuis εδώ.

More Stories
Ripple: H νέα σπορ-σικ συλλογή της Speake-Marin