Roger Dubuis Excalibur Dr. Woo MT: Το κλειδί για ένα μοναδικό ταξίδι στη φαντασία

Ένα αληθινό αριστούργημα ξεχωρίζει από το πλήθος! Η συγχώνευση της φαντασίας του tattoο artist Dr. Woo με την τεχνογνωσία της Roger Dubuis απελευθερώνει νέα επίπεδα δημιουργικότητας.

Ο Dr. Woo είναι ένα μεγάλο όνομα στον κόσμο του τατουάζ, ο οποίος χάραξε μια μοναδική πορεία με τα περίπλοκα σχέδιά του, και έγινε σύντομα ο πιο περιζήτητος tattoo artist του Λος Άντζελες. Μετά από αρκετούς μήνες μιας συνεργασίας γεμάτη προκλήσεις, δύο διαφορετικοί κόσμοι και ορίζοντες ενώθηκαν για να γεννήσουν ένα εμπνευσμένο ρολόι, στο οποίο δεν έγινε κανένας συμβιβασμός και καμία δημιουργική επιθυμία δεν έμεινε ανεκπλήρωτη. Οι απίστευτοι ωρολογοποιοί της Roger Dubuis και ο Dr. Woo αποκαλύπτουν τώρα ένα εμβληματικό Excalibur Monotourbillon, το οποίο στην κυριολεξία αναγεννήθηκε ως εικόνα μέσα από τα σχέδια του οραματιστή καλλιτέχνη. Επιπλέον, ως απόλυτη έκφραση της υπερβολής (για την οποία και τα δύο ονόματα είναι διάσημα), ο καρπός της δημιουργικότητας του Dr. Woo και της Roger Dubuis είναι μια περιορισμένη έκδοση 8 μοναδικών κομματιών.

Για την καινούργια ερμηνεία του μοντέλου, ο Dr. Woo φαντάστηκε μια αστρική ταυτότητα για το Excalibur Monotourbillon. Εξάλλου η σύνδεση του έργου του με το διάστημα είναι χαρακτηριστική και σε πολλές άλλες πτυχές των σχεδίων του. Εδώ σε αυτό το μοντέλο φέρνει όμως και άλλα στοιχεία από τον κόσμο του: το φεγγάρι ως πηγή ενέργειας, τρίγωνα που ξεπηδούν από το έδαφος και εφαπτόμενους κύκλους, που όπως λέει, αντιπροσωπεύουν τις άπειρες συνδέσεις που έχουμε όλοι μας. Οι γεωμετρικοί κώδικες και οι πλανήτες αντιπροσωπεύουν τον κόσμο της φαντασίας του όσο τίποτα άλλα και την μοναδική του προσέγγιση στη σχεδιαστική του τέχνη με τις βελόνες. Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, ο καλλιτέχνης υπογράφει το αριστούργημα του με μια μοναδική αράχνη, η οποία βρίσκεται σε διαφορετικά σημεία σε κάθε ένα από τα 8 ρολόγια, καθιστώντας έτσι το καθένα και ένα ξεχωριστό έργο τέχνης.

Η κάσα του ρολογιού, διαμέτρου 42mm, είναι κατασκευασμένη από EON GOLDTM, ένα πατενταρισμένο κράμα ροζ χρυσού, το οποίο μαυρίζει λιγότερο από τον τυπικό ροζ χρυσό και αντιστέκεται ως πιο ανθεκτικό σε σκληρές συνθήκες, όπως για παράδειγμα το αλμυρό νερό. Μέσα στο καντράν, οι εξαιρετικά λεπτές γραμμές των σχεδίων του Dr. Woo χαράχτηκαν με λέιζερ απευθείας σε μια πλάκα από μαύρο PVD, κάτω από τον μηχανισμό, για να αποκαλύψουν την κοσμοθεωρεία και την φαντασία του καλλιτέχνη.

Μια παρόμοια διαδικασία χρησιμοποιήθηκε και στο πίσω μέρος της κάσας για να τονιστεί έτσι η ζωγραφική (στο χέρι) διακόσμηση του καλλιτέχνη. Το ρολόι διαθέτει επίσης έναν μηχανισμό με βελτιωμένες επιδόσεις: αυξημένο power reserve έως και 72 ώρες χάρη στο κάτω τμήμα του κλωβού του tourbillon που είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο. Το πάνω τμήμα του είναι από ένα κράμα κοβαλτίου και χρωμίου. Τόσο το τιτάνιο όσο και το κοβάλτιο και το χρώμιο είναι αντιμαγνητικά.

Με το skeletonizing του μηχανισμού αυτού του μοντέλου να αποτελεί από μόνο του ένα θαύμα της υψηλής ωρολογοποίας, το αστέρι της Roger Dubuis (σχεδιασμένο από τον Dr. Woo) να αποτελεί και χάρτη από το ταξίδι ενός πύραυλου που μόλις έχει εκτοξευθεί, μαζί με όλα τα δικά του κοσμογονικά σύμβολα στο πίσω μέρος της κάσας, και με δεδομένη την πρόθεση και των δύο να υπηρετήσουν πιστά την υπερβολή της φαντασίας τους, το νέο Excalibur Dr. Woo MT σε προκαλεί να το πάρεις στα χέρια σου για να αποκρυπτογραφήσεις ποια είναι τα φανταστικά τοπία που θα σε οδηγήσουν οι απίστευτες λεπτομέρειες που κρύβει.

Περισσότερες πληροφορίες για την Roger Dubuis εδώ

More Stories
OROeORA Printezis: Εντυπωσιακά κοσμήματα για κάθε περίσταση