Η μάρκα γιορτάζει 50 χρόνια λάμψης με ένα νέο κομψό ρολόι που εντάσσεται στη συλλογή Limelight Gala

Μοναδικό σύμβολο της πολιτιστικής κληρονομιάς που άφησε η Piaget την δεκαετία του 1970, το ρολόι της συλλογής Limelight Gala συνεχίζει να συναρπάζει. Η «Συλλογή του 21ου αιώνα» ξεκίνησε το 1969 και ήταν τόσο συλλογή όσο και μανιφέστο για τον οίκο. Αποκρυστάλλωσε μια αισθητική επανάσταση: τη σύγκλιση δύο τύπων savoir-faire, της ωρολογοποιίας και της κοσμηματοποιίας, χάρη στην ανάπτυξη του μηχανισμού 9P το 1957, ένας κουρδιστός στο χέρι μηχανισμός με πάχος μόλις 2 mm. Το μεγαλύτερο καντράν άνοιξε ξαφνικά έναν άπειρο αριθμό οπτικών δυνατοτήτων, τις οποίες η Piaget εξερεύνησε με πρωτοφανή δημιουργικότητα σε μανσέτες και σατουάρ. Το 1973, μόλις τέσσερα χρόνια μετά την εμβληματική «Συλλογή του 21ου αιώνα», η Piaget έδωσε σχήμα στη συλλογή που αργότερα θα γινόταν το Limelight Gala.

Στη συλλογή δόθηκε το όνομά της αναδρομικά, λόγω της εξαιρετικής ιστορίας της. Από τη στιγμή που δημιουργήθηκε, αποτέλεσε την ιδανική επιλογή της υψηλής κοινωνίας, ως ένα ρολόι για δεξιώσεις, πάρτι, δείπνα και γκαλά. Έδειχνε την ώρα με λάμψη και μεγαλοπρέπεια, στολίζοντας τους καρπούς γυναικών ντυμένων από τους πιο διάσημους couturier, ευκολοφόρετο χάρη στο αρθρωτό μπρασελέ του.

Το 2023, το Limelight Gala εξακολουθεί να έχει την ισχυρή αισθητική, την πολυτέλεια της υψηλής ραπτικής και την πρωτοποριακή φινέτσα των προκατόχων του της δεκαετίας του ’70. Σε μια εποχή που η πληθωρικότητα επανέρχεται στο προσκήνιο, το Maison παρουσιάζει ελεύθερες ερμηνείες του πολυτελούς ρολογιού. Το μπρασελέ είναι φτιαγμένο από νήματα χρυσού υφασμένα σε μιλανέζ πλέγμα, ενώ επιφανειακά είναι σμιλεμένο – άλλοτε σαν αλυσίδα, άλλοτε σαν λεπτό ρέον ύφασμα. Στο καντράν, υπάρχει ακόμα μια έκρηξη χρωμάτων, ενώ η στεφάνη είναι γενναιόδωρα τυλιγμένη σε τέλεια ταιριαστές πέτρες. Ο μαλαχίτης, το λάπις λάζουλι ή το οπάλιο είναι στολισμένα με λευκά διαμάντια. Το σμάλτο και τα ζαφείρια λάμπουν σε αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου. Με την άπειρη ποικιλία των μείξεων υλικών και χρωμάτων, η συλλογή αποκαλύπτει τη σαφή ροπή της για υπερβολή.

 

 

More Stories
Πτήσεις Austrian προς Αθήνα