Η καταδυτική τριλογία του νέου Omega Seamaster 300

Με έτος παρουσίασης το 1957, το Seamaster 300 είναι το πρώτο επαγγελματικό καταδυτικό ρολόι της Omega.

Σήμερα, έξι ολόκληρες δεκαετίες μετά τη δημιουργία του, το στιβαρό αυτό εργαλείο είναι επίκαιρο όσο ποτέ, χάρη στη vintage-sporty εμφάνισή του, αλλά και το πλήθος των βελτιώσεων με τις οποίες το εκσυγχρόνισε η manufacture: λεπτότερες καταδυτικές στεφάνες από οξαλικό ανοδιωμένο αλουμίνιο για αυξημένη σκληρότητα, βελτιωμένη εργονομία σε λουράκια και μπρασελέ, νέα κουμπώματα, νέα κωνική κορώνα, ένα νέο κυματιστό μοτίβο στο back και μια συνολική αίσθηση λεπτότητας, που επιτεύχθηκε χάρη στα νέα θολωτά κρύσταλλα, αλλά και την αύξηση της διαμέτρου του καντράν στα 30,4mm.

Το τελευταίο είναι δομημένο σε δύο επίπεδα, μία βάση φινιρισμένη με Super-LumiNova και μία δεύτερη πλάκα με ανοίγματα στις ενδείξεις των ωρών και των vintage αραβικών αριθμών, ενώ την προσοχή έλκει ο δευτερολεπτοδείκτης σε στυλ Lollipop. Το ρολόι έρχεται σε τρεις εκδοχές, από τις οποίες τις εντυπώσεις κερδίζει το μοντέλο με κάσα από bronze gold, το νέο, αποκλειστικό στην Omega κράμα μπρούντζου, το οποίο είναι ενισχυμένο με χρυσό 9Κ (σε ποσοστό 37,5%), παλλάδιο και ασήμι.

Το μέταλλο έχει απαλό ροζ χρώμα, είναι απόλυτα φιλικό στο δέρμα και, επιπλέον, είναι ανθεκτικό στην οξείδωση, πράγμα που σημαίνει ότι θα διατηρήσει επί μακρόν τη φυσική πατίνα που θ’ αποκτήσει με τον καιρό. Τη ζεστή λάμψη του αναδεικνύουν περαιτέρω το ένθετο από καφέ κεραμικό στη στεφάνη και το σκούρο καφέ χρώμα του καντράν, που είναι κατασκευασμένο από ένα πιο κοινό κράμα μπρούντζου, το οποίο έχει υποβληθεί σε διαδικασία παλαίωσης, ενώ ασορτί είναι και το δερμάτινο λουράκι.

Την τριλογία συμπληρώνουν δύο μοντέλα με κάσες από ατσάλι και καντράν σε μπλε ή μαύρο χρώμα, τα οποία φορούν αντίστοιχα ατσάλινο μπρασελέ ή καφέ δερμάτινο λουράκι.

Περισσότερες πληροφορίες για την Omega εδώ. 

More Stories
Βίντεο για την Promesse Collection