Omega Speedmaster Chronoscope: Χρονογράφοι σε στυλ vintage

Με έμπνευση από τους χρονογράφους Omega της δεκαετίας του 1940, η σειρά Chronoscope περιλαμβάνει 7 μοντέλα, με χαρακτηριστικά στοιχεία τις τυπωμένες ομόκεντρες κλίμακες στο καντράν και το νέο, «medium» μέγεθος της κάσας, διαμέτρου 43mm.

Τα ρολόγια λειτουργούν με τον κουρδιστό στο χέρι Caliber 9908 της Omega, ο οποίος φέρει πιστοποίηση master χρονομέτρου από το METAS. Η αρχιτεκτονική του συνδυάζει τον column wheel με τον κάθετο συμπλέκτη, διαθέτοντας επιπλέον co-axial escapement και διπλό βαρέλι με επικάλυψη Diamond-like Carbon κατά της φθοράς. Εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 44 λίθους και προσφέρει power reserve 60 ωρών, ενώ είναι ανθεκτικός σε μαγνητικά πεδία ως 15.000 Gauss. Είναι δε ορατός από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της κάσας, απ’ όπου διακρίνουμε μια μεγάλη γέφυρα διακοσμημένη με Côtes de Genève σε στυλ αραμπέσκ.

 

Έξι από τα επτά μοντέλα έχουν κάσα από ατσάλι, ενώ από ατσάλι είναι κατασκευασμένη και η σταθερή στεφάνη, η οποία φέρει ταχυμετρική κλίμακα σε δακτύλιο από ανοδιωμένο αλουμίνιο σε μπλε ή μαύρο χρώμα. Οι επιλογές σε καντράν είναι τρεις: ένα σε στυλ panda με μαύρα υποκαντράν και μαυρισμένους δείκτες σε ασημί φόντο, ένα με κυανωμένους δείκτες σε ασημί φόντο και ένα μπλε με επιροδιωμένους δείκτες. Στοιχείο που τα κάνει να διαφέρουν είναι οι τρεις ομόκεντρες κλίμακες, μία για τη μέτρηση της ταχύτητας (ταχυμετρική), μία για τη μέτρηση της απόστασης (τηλεμετρική) και μία για τη μέτρηση των παλμών της καρδιάς (πουλσόμετρο).

Τα ρολόγια φορούν ατσάλινα μπρασελέ ή δερμάτινα λουράκια σε μπλε, καφέ ή μαύρο χρώμα, με το τελευταίο να φέρει μικρές οπές από τις οποίες διακρίνεται η φόδρα από κόκκινο rubber.

Το έβδομο μοντέλο έχει κάσα από Bronze Gold, ένα αποκλειστικό στην Omega κράμα χρυσού και μπρούντζου, το οποίο περιέχει 37,5% χρυσό 9Κ, παλλάδιο και ασήμι. Συνδυάζεται με στεφάνη από γυαλισμένο κεραμικό σε καφέ χρώμα και σμάλτο, καντράν από οξειδωμένο μπρούντζο με ειδικό φινίρισμα πατίνας και καφέ λουράκι από calfskin. Όλα τα ρολόγια είναι αδιάβροχα ως τα 50μ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Omega εδώ. 

Αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece

 

More Stories
Ο Aquanaut Flyback Chronograph της Patek Philippe τώρα και σε λευκό χρυσό