Οι τάσεις στις κρατήσεις μέσω φορητών συσκευών

Αύξηση παρουσιάζεται στις κρατήσεις αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, μέσω φορητών συσκευών (κινητά τηλέφωνα ή tablets) για την καλοκαιρινή περίοδο του 2015, με τις κρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων να αποτελούν το 17% των συνολικών κρατήσεων και τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων να αποτελούν το 9% των συνολικών κρατήσεων της ιστοσελίδας travelplanet24.  

Οι κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα από mobile site και την Travelplanet24 iOS εφαρμογή, αυξήθηκαν κατά 75,63% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και 47% στα αεροπορικά σε σχέση με το 2014.

Πιο δυνατή φαίνεται να είναι η χρήση του mobile site (7,65%) σε σχέση με την mobile εφαρμογή (1,35%) το 2015 στοιχείο που επιβεβαιώνει την τάση, παγκοσμίως, να ανεβαίνει η χρήση των κινητών σελίδων σε σχέση με τις εφαρμογές για android & iOS. Σε αντίθεση, το 2014,  η αναλογία των χρηστών του mobile site και της iOS εφαρμογής για κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων ήταν σχεδόν ισομερής.

Η διαδρομή Αθήνα – Νέα Υόρκη (1,322€) αποτελεί την υψηλότερη κράτηση που πραγματοποιήθηκε από το mobile site ενώ η εσωτερική διαδρομή Ηράκλειο-Ρόδος, με κόστος 19€, την χαμηλότερη. Ακόμη, οι χρήστες της iOS εφαρμογής, έκλεισαν το πιο ακριβό εισιτήριο με αναχώρηση το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης Μακεδονία και προορισμό το αεροδρόμιο του Λονδίνου στα 864€ και το πιο οικονομικό, με κόστος 17€, για να ταξιδέψουν από την Μυτιλήνη στην Αθήνα.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για το καλοκαίρι του 2015, σύμφωνα με τις κρατήσεις της Travelplanet24, μέσω φορητών συσκευών, είναι η Αθήνα, τα Χανιά, η Θεσσαλονίκη η Λάρνακα, τα Σόφια και η Βουδαπέστη. Περισσότερες κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων για την καλοκαιρινή περίοδο πραγματοποίησαν κατά 8% οι άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες.

Το infographic μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο : https://goo.gl/KGiWd7

More Stories
Το ρολόι “ειδικών αποστολών” του Προέδρου Ομπάμα