Δύο νέες ωρολογοποιίες από τη Σουηδία

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να συνδέουμε την παγκόσμια ωρολογοποιία με την Ελβετία, αλλά δεν κατασκευάζονται μόνο εκεί ρολόγια. Οι Σουηδοί μπαίνουν και αυτοί στον αγώνα μέτρησης του χρόνου με τις εταιρείες Panos και Velox. 

Το Brand Velox απευθύνεται στους λάτρεις των… πειραγμένων κλασικών σχεδίων, μπολιάζοντας το σκανδιναβικό στυλ με φουτουριστικές πινελιές, χωρίς να χάνεται η γοητεία του κλασικού. Το πρώτο μοντέλο είναι το εικονιζόμενο Velox XC1 το οποίο έχει μία στρογγυλή κάσα διαμέτρου 42 mm από ανοξείδωτο ατσάλι και εμφανίζει ψηφιακά την ώρα σε ένα παράθυρο στο κέντρο. Φοράει λουράκι από σιλικόνη και θα πωλείται έναντι €95. 

Το Panos Emporio είναι η δεύτερη φίρμα από τη Σουηδία, η οποία απευθύνεται σε όσους σκοπεύουν να ξοδέψουν κάτι παραπάνω για ένα ρολόι. Παρουσιάζει δύο μοντέλα, το Atlas για τους άντρες με κάσα διαμέτρου 42 mm και το Calypso για τις γυναίκες με κάσα διαμέτρου 35 mm με έξι διαφορετικές παραλλαγές στο καντράν και το λουράκι ή το μπρασελέ. Τα ρολόγια υποστηρίζουν ώρα και λεπτά κεντρικά και έχουν ένα ξεχωριστό υποκαντράν για τα δευτερόλεπτα στο 6. 

Τα δύο νέα brands ανήκουν στην Capella Industries από τη Σουηδία, η οποία έχει και το brand Lambretta. 

More Stories
Η LG συνδέει το smartwatch με το αυτοκίνητο