Αποκλειστικό: The OΑΚ Collection

Ακολουθήστε το Chronos Plus στο Λονδίνο, στα εγκαίνια της έκθεσης μιας από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές συλλογές ρολογιών στον κόσμο.

Με ενθουσιασμό αναμένουμε το άνοιγμα της έκθεσης The OAK (One-of-A-Kind) Collection στο Μουσείο Design του Λονδίνου: ένα ιστορικό γεγονός, καθώς αυτή είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια τέτοιου εύρους ιδιωτική εκδήλωση για την ωρολογοποιία. Το «παρών» θα δώσουν πολλές σημαντικές προσωπικότητες του χώρου, ανάμεσά τους και η δική μας Μαίρη Μπέλμπα, η οποία θα μοιραστεί την εμπειρία ζωντανά, μέσα από τα social media του Chronos Plus.

Η έκθεση περιλαμβάνει ρολόγια χειρός και τσέπης, τα οποία συνέλεξε στο πέρασμα τεσσάρων δεκαετιών ανώνυμος ιδιώτης συλλέκτης, η ταυτότητα του οποίου αναμένεται να αποκαλυφθεί στο πλαίσιο του event. Τα highlights περιλαμβάνουν: μία από τις μεγαλύτερες συλλογές ρολογιών που δημιούργησε η Patek Philippe για τον Νεοϋορκέζο τραπεζίτη και συλλέκτη Henry Graves Jr. (και βρίσκονται εκτός του μουσείου της). Μοναδικά κομμάτια που κατασκευάστηκαν από τους πιο σπουδαίους οίκους κατόπιν παραγγελίας ή αποκτήθηκαν σε δημοπρασίες. Τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή ρολογιών Calatrava στον κόσμο. Ορισμένα από τα ωραιότερα ρολόγια που κατασκεύασαν η Patek Philippe, η Rolex, αλλά και ανεξάρτητες ωρολογοποιίες όπως η FP Journe και η Voutilainen, μια επιλογή από ιδιαίτερους χρονογράφους, perpetual calendars, μοντέλα διακοσμημένα με σμάλτο κ.ά. Η έκθεση θα είναι χωρισμένη σε 11 ενότητες, καθεμία από τις οποίες αντιπροσωπεύει την αγάπη του συλλέκτη για ένα συγκεκριμένο «είδος».

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 10 ως τις 15 Δεκεμβρίου και θα λάβει χώρα στο Design Museum, στο Kensington του Λονδίνου. ‘Οσοι επιθυμούν να την επισκεφτούν θα πρέπει να πραγματοποιήσουν κράτηση καθώς η διαθεσιμότητα αναμένεται να είναι περιορισμένη.

Περισσότερα νέα σύντομα.

More Stories
800.000 Galaxy Gear από την Samsung