Richard Mille Tourbillon G-Sensor RM036 Jean Todt

H Richard Mille θα παρουσιάσει στη φετινή SIHH 2013 ένα ρολόι εξαιρετικά περιορισμένης κυκλοφορίας 15 κομματιών, το οποίο μοιάζει να έρχεται κατευθείαν από τις πίστες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πρόκειται για το Tourbillon G-Sensor RM 036 Jean Todt Limited Edition, το οποίο τονίζει την αξία της οδικής ασφάλειας. 

Το ρολόι έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τον Jean Todt, ο οποίος έχει δημιουργήσει τον διεθνή οργανισμό FIA Action For Road Safety και μπορεί να υπολογίζει τους φυσικούς περιορισμούς που βιώνει το ανθρώπινο σώμα κατά την απότομη επιτάχυνση, πληροφορώντας έτσι τον οδηγό για πιθανούς κινδύνους στο δρόμο. 

Το ρολόι έχει το σχήμα tonneau στο οποίο μας έχει συνηθίσει η Richard Mille και φιλοξενεί στο εσωτερικό του τον μηχανισμό RM 036. Η κάσα είναι από τιτάνιο βαθμού 5 και μικροίνες άνθρακα. Υποστηρίζει ώρες, λεπτά, δευτερόλεπτα, tourbillon και αισθητήρα G, μία νέα complication. 

Ένας εσωτερικός μηχανισμός κινείται και δίνει ενδείξεις στο καντράν, βοηθώντας αυτόν που το φοράει να καταλάβει πόσο ισχυρές είναι οι πιέσεις που ασκούνται στο σώμα του τη δεδομένη στιγμή. Μόνο ο μηχανισμός του αισθητήρα G αποτελείται από 50 μέρη και καταφέρνει παρόλα αυτά να χωρέσει σε μία κάσα που δεν ξεπερνά σε πάχος τα 17 mm. Μία κλίμακα που υπάρχει στο 12 με μία βελόνα, δείχνει εάν η επιβράδυνση είναι ασφαλής (πράσινο χρώμα) ή επικίνδυνη (κόκκινο χρώμα). Ένα poussoir στο 9 επαναφέρει στο 0 την ένδειξη. 

Τα έσοδα που θα προκύψουν από την πώληση των 15 ρολογιών που θα κατασκευαστούν θα διατεθούν τόσο στην καμπάνια για την οδική ασφάλεια του Jean Todt, όσο και στο Ινστιτούτο για τον Εγκέφαλο και τη Σπονδυλική Στήλη. 

More Stories
Τα νέα Tissot T-Race Cycling