O David Arsham είναι ο νέος Ambassador της Hublot

H μάρκα ανακοινώνει τον νέο της πρεσβευτή με μια εντυπωσιακή συνεργασία με τον σύγχρονο καλλιτέχνη David Arsham

Ένα ηλιακό ρολόι διαμέτρου 20μ. εμπνευσμένο από την Hublot, δημιουργία του ταλαντούχου Daniel Arsham επισφραγίζει την συνεργασία του με την μάρκα ως ambassador. Το έργο αυτό φέρει τον τίτλο “Light & Time” και έχει τοποθετηθεί στο χιονισμένο τοπίο του ορεινού θέρετρου Zermatt σε υψόμετρο 2.583 μέτρων, στη σκιά του Matterhorn, την πιο αναγνωρίσιμη κορυφή στις Ελβετικές Άλπεις.

Ο Arsham χρησιμοποίησε φυσικά στοιχεία για να συγχωνεύσει τις ρίζες της χρονομέτρησης με τη δεξιοτεχνία του στο να δημιουργεί μοναδικά έργα με υλικά της γης. Το ηλιακό ρολόι λέει την ώρα με βάση τη σκιά ενός τεράστιου οβελίσκου στο χαρακτηριστικό σχήμα των κρυστάλλων quartz. To χιόνι και το φως συνδυάζονται για να συνδέσουν το δικό τους κρυσταλλωμένο σύμπαν με την κληρονομιά και την ιστορία της ελβετικής ωρολογοποιίας της Hublot. Το ηλιακό ρολόι θα απηχεί τη σχεδιαστική γλώσσα της Hublot, καθώς ενσωματώνει εμβληματικά χαρακτηριστικά των ρολογιών της μάρκας, όπως οι αναγνωρίσιμες βίδες που συγκρατούν τη κάσα του Big Bang. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ιδέας του Ashram είναι ότι το ηλιακό ρολόι θα γίνεται αντιληπτό μόνον από την κορυφή του βουνού. Για να το δουν, οι λάτρεις της τέχνης θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα λιφτ του σκι του Zermatt.

Με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο Ντάνιελ είναι γνωστός για τα ισχυρά έργα του σε ταινίες, ζωγραφική, γλυπτική και installations. Έχει εξερευνήσει συχνά την έννοια του χρόνου στα έργα του, ιδιαίτερα μέσω της σειράς έργων του Connecting Time και της εμβληματικής του Κλεψύδρας. «Παρακολουθώ τη Hublot και τα έργα που έχει υποστηρίξει στον χώρο της σύγχρονης τέχνης με μεγάλο ενδιαφέρον εδώ και πολλά χρόνια και θαύμασα την τολμηρή προσέγγισή της στην ωρολογοποιία, το σχεδιασμό και τη τεχνική της. Το Art of Fusion παραμένει ένα από τα πιο έξυπνα έργα στην ωρολογοποιία. Μου αρέσει ο τρόπος που η Hublot συνδυάζει ιδέες, επιρροές και υλικά για να δημιουργήσει μοναδικές, καθοριστικές φόρμες. Είναι φυσικά μια ιδιαίτερη στιγμή που γίνομαι μέλος της οικογένειας της Hublot και είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το έργο του ηλιακού ρολογιού Hublot x Daniel Arsham στο Zermatt. Φυσικά, η προσωρινή εγκατάσταση θα αποτυπώσει κάτι από το πόσο φευγαλέος και εφήμερος μπορεί να είναι ο χρόνος, αλλά θα είναι επίσης διαρκής, δημιουργώντας μια ανάμνηση που ξεπερνά το πέρασμα των δευτερολέπτων, των λεπτών, των ωρών και των ημερών σε όλους όσους κάνουν το ταξίδι στο βουνό για να το δουν.”

Φέτος είναι μια σημαντική χρονιά για τον Ντάνιελ. Συμπληρώνονται 20 χρόνια από τότε που τιμήθηκε με το Gelman Trust Fellowship Award και κέρδισε το διάσημο βραβείο GNMH, που τον καθέρωσε στον κόσμο της τέχνης. Έκτοτε έγινε ένας από τους πιο σημαντικούς και περιζήτητους σύγχρονους καλλιτέχνες του κλάδου. Σπούδασε στο Cooper Union στη Νέα Υόρκη και έχει εκθέσει στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Τόκιο, τη Σαγκάη, το Λος Άντζελες και το Λονδίνο και συγκαταλέγεται μεταξύ των παλαιότερων συνεργατών του σχεδιαστή μόδας Hedi Slimane, του καλλιτεχνιού διευθυντή της Dior, Kim Jones, της Porsche και της Pokémon.

Ο CEO της Hublot Ricardo Guadalupe είπε για τη συνεργασία: «Ελπίζαμε να έρθει αυτή η μέρα! Ο Daniel Arsham είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά δημιουργικά ταλέντα που εργάζονται στη σύγχρονη τέχνη σήμερα και είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Hublot και τον αποκαλούμε Πρεσβευτή της Hublot. Το τολμηρό, έντονο, πρωτοποριακό χαρτοφυλάκιο δουλειάς του ταιριάζει απόλυτα με την Hublot και την προσέγγισή μας στη δημιουργία ρολογιών: πρώτη, μοναδική, διαφορετική. Δεν έχουμε αμφιβολία ότι αυτή θα γίνει μια εξαιρετικά παραγωγική συνεργασία και ανυπομονούμε να την εξερευνήσουμε περαιτέρω με τον Daniel  και τους λάτρεις της τέχνης της. Η Hublot αγαπά τον Daniel Arsham!».

More Stories
Tag Heuer Carrera Nismo Calibre 16