The new Breitling Premier B01 Chronograph 42 Collection references_AB0145371L1A1_AB0145331K1P1_AB0145171C1P1_RGB

Τα νέα Premier από την Breitling

H μάρκα λάνσαρε και επίσημα τη σειρά Premiere με έξι νέα μοντέλα, εμπνευσμένα από τον vintage χρονογράφο της δεκαετίας του ’40

 

Η συλλογή Premier παρουσιάστηκε το 1943, περιλαμβάνοντας ρολόγια στα οποία η λειτουργικότητα του χρονογράφου συναντούσε την κομψότητα και ήταν, όπως δήλωνε ο Willy Breitling, «η αλάνθαστη σφραγίδα του καλού γούστου». Συνδυάζοντας υλικά υψηλής ποιότητας, επιμελημένα φινιρίσματα και αξιόπιστους μηχανισμούς, τα ρολόγια αυτά αντανακλούσαν έναν δυναμικό τρόπο ζωής που περιλάμβανε συναντήσεις σε αριστοκρατικά μπαρ και εκδρομές στην εξοχή.

Η συλλογή που δημιούργησε ο Willy Breitling τη δεκαετία του 1940 επαναλανσαρίστηκε με επιτυχία το 2021 με τη σειρά χρονογράφων Premier Heritage. Φέτος, η Breitling προσθέτει στην κομψή συλλογή της έξι νέα μοντέλα με υψηλά τεχνικά standards, σύμφωνα με τα πρότυπα που έθεσε ο Willy Breitling.

Σε ό,τι αφορά το design των νέων Premier, η Breitling διατήρησε χαρακτηριστικά σχεδιαστικά στοιχεία όπως την κομψή λεία στεφάνη, τα δύο υποκαντράν για τα μικρά δευτερόλεπτα και τα 30 λεπτά του χρονογράφου (στο 9 και στο 3 αντίστοιχα), τα ορθογώνια poussoirs με τις στρογγυλεμένες γωνίες και τους απλικαρισμένους αραβικούς αριθμούς. Με τη διάμετρο εκσυγχρονισμένη στα 42mm, η κάσα είναι κατασκευασμένη από ατσάλι και συνδυάζεται με καντράν σε vintage σομόν, μπλε, πράσινο, μαύρο και κρεμ χρώμα, με ton-sur-ton υποκαντράν, ταχυμετρική κλίμακα στην εξώτατη περιφέρεια και ευδιάκριτη ένδειξη της ημερομηνίας σε παράθυρο στο 6. Ένα ακόμη μοντέλο έχει κάσα από ροζ χρυσό με καντράν σε κλασικό κρεμ. Τα ρολόγια φορούν λουράκι από δέρμα αλιγάτορα ή αρρενωπό επτάσειρο μπρασελέ και είναι αδιάβροχα ως τα 100μ.

Διαβάστε περισσότερα για τα ρολόγια, στο επόμενο τεύχος του Chronos Plus, που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο.

More Stories
Μεταλλικά… έντομα από μέρη παλιών ρολογιών!