Οι συμβουλές της NOMOS Glashütte για τη σωστή χρήση των μηχανικών ρολογιών στις καλοκαιρινές διακοπές

Η Γερμανική ωρολογοποιία NOMOS Glashütte δίνει συμβουλές για την καλή χρήση των ρολογιών στους καλοκαιρινούς μήνες και προτείνει ότι δεν χρειάζεται να αφήνετε πίσω το αγαπημένο σας ρολόι (εκτός αν ανησυχείτε πραγματικά για τα λευκά σημάδια στον καρπό από την ηλιοθεραπεία). Οι ειδικοί της Glashütte, του απόλυτου γερμανικού προορισμού για πανέμορφα ρολόγια, μοιράζονται μαζί μας τι πρέπει να θυμάστε όταν ταξιδεύετε.

Τα ρολόγια NOMOS Glashütte φημίζονται για την ανθεκτικότητά τους. Οι λεπτές κάσες της ωρολογοποιίας προστατεύονται από ανοξείδωτο ατσάλι και κρύσταλλο ζαφειριού. Τα Tangente Sport, Club Sport και τα ρολόγια της συλλογής Ahoi είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά – και έτοιμα για καταδύσεις – χάρη στο βιδωτό case back και την βιδωτή κορώνα καθώς και την εξαιρετική ευκρίνεια που προσφέρουν στο καντράν. Αυτά τα ρολόγια παραμένουν στεγανά (μέχρι 300 ή 200 μέτρα κάτω από το νερό, ανάλογα με το μοντέλο).

Τα ρολόγια του Club Campus είναι επίσης ανθεκτικά στο νερό μέχρι 100 μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι τα ρολόγια είναι ιδανικά για ιστιοπλοΐα, κολύμπι ή πιο μικρές βουτιές με αναπνευστήρα. Απλά θα πρέπει να προσέξτε το λουράκι γιατί το δέρμα μπορεί να μουλιάζει εάν μείνει για πολύ χρόνο κάτω από το νερό. Τα υφασμάτινα λουράκια, από την άλλη, είναι πιο ιδανικό για το νερό, απλώς φροντίστε να ξεπλύνετε το αλάτι μετά τις βουτιές σας.

Ταξίδι με αεροπλάνο

Σε γενικές γραμμές, η NOMOS Glashütte συνιστά να αφαιρείτε το ρολόι αντί να το περνάτε μέσω του ανιχνευτή μετάλλων, καθώς τα μαγνητικά πεδία μπορεί να είναι επιβλαβή για τα μηχανικά ρολόγια. Επίσης, ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί σχετικά με τα δερμάτινα λουράκια όταν πρόκειται για αεροπορικά ταξίδια: Το γνήσιο δέρμα Horween Shell Cordovan, το οποίο χρησιμοποιεί η NOMOS Glashütte για τα περισσότερα δερμάτινα λουράκια της, είναι ιδιαίτερα πλούσιο και πυκνό σε άφθονο φυσικό λίπος. Οι αλλαγές στη θερμοκρασία και την πίεση μπορούν να κάνουν το λίπος να διαφύγει και να δώσει στον ιμάντα μια “σκονισμένη” εμφάνιση. Αλλά μην ανησυχείτε: Απλώς γυαλίστε το με ένα μαλακό πανί και ο ιμάντας θα ξαναγίνει και πάλι γυαλιστερός.

 

Βόρεια κλίματα

Στις βόρειες περιοχές – όπου το ένα λεπτό μπορεί να υπάρχει ζέστη και κρύο το επόμενο, τα ρολόγια NOMOS Glashütte είναι έτοιμα για σχεδόν οτιδήποτε, αλλά η εταιρεία υπενθυμίζει ότι οι μεγάλες και ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας δεν είναι καλές για τα μηχανικά ρολόγια. Συνιστά απλά, εάν το ρολόι σας έχει περάσει από πολλές διαφορετικές θεμοκρασίες κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, να το πάρετε σε έναν ωρολογοποιό για έλεγχο κατά την επιστροφή σας.

Ζεστές για υγρές χώρες

Τα ρολόγια NOMOS Glashütte αντέχουν επίσης σε τροπικά κλίματα. Όταν όμως θέλετε να κολυμπήσετε, είναι καλύτερα να αφαιρέσετε το ρολόι σας πριν πηδήξετε στο νερό. Το ρολόι μπορεί να “κολυμπήσει” μόνο αν στο back case γράφει ότι είναι αδιάβροχο για περισσότερο από 10 atm. Η NOMOS Glashütte προτείνει  επίσης ένα υφασμάτινο λουράκι για τους καλοκαιρινούς μήνες – το οποίο αντέχει στη ζέστη, τον ιδρώτα, το θαλασσινό νερό και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να του πετάξετε.

Περισσότερες πληροφορίες για την NOMOS Glashütte εδώ

Αντιπρόσωπος: Panos A. Deros Agencies

More Stories
Ο τυχερός Λαγός της Baume & Mercier