Το νέο συλλεκτικό Nomos Glashütte για τα 50 χρόνια της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Το νέο NOMOS x Doctors Without Borders κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του, ως ειδική έκδοση, σε 2.021 κομμάτια παγκοσμίως για τα 50 χρόνια της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Παρίσι, 1971: Με σκοπό να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη να μιλήσουν για τα προβλήματά τους, ανεξάρτητα από τις πολιτικές ή τις θρησκευτικές τους απόψεις, μια ομάδα δεκατριών γιατρών και δημοσιογράφων ίδρυσε την οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα στις 22 Δεκεμβρίου. Η πρώτη τους αποστολή σε μια ζώνη πυρός έγινε κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στον Λίβανο, όπου γιατροί και νοσοκόμες περιέθαλψαν τραυματίες και από τις δύο πλευρές στο υπόγειο ενός νοσοκομείου. Σήμερα, τον χειμώνα του 2021 και μισό αιώνα μετά την ίδρυσή της, η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 70 χώρες, όπου περισσότερα από 65.000 άτομα βοηθούν ανθρώπους σε κρίσιμη κατάσταση. Την αποτελούν γιατροί, νοσοκόμες, επιδημιολόγοι, τεχνικοί εργαστηρίων, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, των οποίων η εργασία καθοδηγείται από τις ανθρωπιστικές αρχές και την ιατρική δεοντολογία. Το 1999, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα τιμήθηκαν με το Νόμπελ Ειρήνης για το έργο τους.

Το κλειδί για την ικανότητα του οργανισμού να ενεργεί ανεξάρτητα σε κρίσιμες καταστάσεις είναι η κυρίως ιδιωτική και ανεξάρτητη χρηματοδότησή του από συνεργασίες (όπως αυτή με την NOMOS Glashütte), που βοηθούν στην παροχή βοήθειας σε όσα άτομα έχουν ανάγκη. Για δέκα χρόνια, η ωρολογοποιία NOMOS στο Glashütte της Σαξονίας κατασκευάζει ρολόγια που υποστηρίζουν τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Μέχρι σήμερα έχει κατασκευάσει πάνω από 10.000 ρολόγια και 14 διαφορετικά μοντέλα για ανθρωπιστική βοήθεια, όλα αναγνωρίσιμα από το κόκκινο χρώμα στο 12. Για κάθε ρολόι που πωλείται – ανάλογα με το μοντέλο και τη χώρα – μεταξύ 100 και 250 ευρώ, δολάρια ή λίρες, πηγαίνουν απευθείας στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Το 2021, η NOMOS Glashütte κατασκεύασε ακόμη περισσότερα ρολόγια για να υποστηρίξει το έργο της οργάνωσης. Για τον εορτασμό της 50ης επετείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, καθώς και για αυτήν τη συνεργασία των δέκα χρόνων, το νέο μοντέλο NOMOS x Doctors Without Borders κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του: Ένα ρολόι NOMOS Tangente 38mm, ως ειδική έκδοση, περιορίζεται σε 2.021 μονάδες παγκοσμίως για τα 50 χρόνια της οργάνωσης. Για κάθε ρολόι που πωλείται, 100 ευρώ πηγαίνουν στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Το σκαλισμένο πίσω μέρος της κάσας δείχνει ότι το ρολόι συμβάλλει σε έναν καλό σκοπό ενώ η σκαλιστή αρίθμηση 1/2.021 κομμάτια, το καθιστά το πραγματικά πολύ συλλεκτικό.

Περισσότερες πληροφορίες για την NOMOS Glashütte εδώ

Αντιπρόσωπος: Panos A. Deros Agencies

More Stories
REDress: Η καμπάνια της Rich Passion για τη βία κατά των γυναικών