Ένα μοναδικό ρολόι τσέπης “ζωντανεύει” ξανά για τα 25 χρόνια της Parmigiani Fleurier

Ως μεγάλο φινάλε της 25ης επετείου της, η Parmigiani Fleurier κυκλοφoρεί ένα πραγματικά απρόσμενο, και μοναδικό μοντέλο.

Το La Rose Carrée είναι ένα ρολόι τσέπης 64mm από λευκό χρυσό με διπλό κάλυμα, που μεταφέρει, με προηγμένη πλέον δεξιοτεχνία, όλη την ιστορική κληρονομιά του στο σήμερα. To ένα κάλυμα του ρολογιού αποκαλύπτει το καντράν και το άλλο τον μηχανισμό του, ο οποίος κουβαλά μια μοναδική ιστορία. Αυτός ο πρωτότυπος μηχανισμός δημιουργήθηκε από τον θρυλικό ωρολογοποιό Louis-Elisée Piguet κάπου μεταξύ 1898 και 1904, στην κορυφή της δημιουργικότητας της τέχνης του. Αυτό το σπάνιο αντικείμενο του παρελθόντος που διαθέτει grand sonnerie και minute repeater έχει αναπαραχθεί πλήρως διατηρώντας την αυθεντικότητά του.

Ένα σχέδιο Rose Carrée ή «τετράγωνο τριαντάφυλλο» καλύπτει το μοτίβο του μηχανισμού, καθώς και τη νέας κάσας, η οποία είναι επικαλυμμένη με ημιδιαφανές σμάλτο grand feu, δημιουργώντας περίπλοκες και σπάνιες αποχρώσεις του μπλε. Έτσι το La Rose Carrée γίνεται μια νέα μαρτυρία για την ιδιοφυΐα των ωρολογοποιών του παρελθόντος αλλά και για τους ταλαντούχους τεχνίτες του σήμερα, αφού η γνώση του παρελθόντος και η τεχνική υπεροχή του παρόντος, δημιουργούν ένα κυριολεκτικά μοναδικό έργο ωρολογοποιίας, τέχνης και χειροτεχνίας.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ο Michel Parmigiani απέκτησε έναν μηχανισμό grand sonnerie και minute repeater, που δημιουργήθηκε γύρω στα τέλη του 19ου αιώνα από τον διάσημο ωρολογοποιό και δημιουργό σπουδαίων grand complications, τον Louis-Elisée Piguet. Για περισσότερα από 20 χρόνια, αυτό ο μηχανισμός παρέμενε σε ένα συρτάρι, αναμένοντας την αποκατάσταση, μια νέα ζωή και επομένως, την αναγέννησή του.

Το 2021, ο πρόσφατος Διευθύνων Σύμβουλος της Parmigiani Fleurier, Guido Terreni, αποφάσισε ότι η επερχόμενη 25η επέτειος της μάρκας άξιζε ένα ιδιαίτερο εγχείρημα, και έτσι ξεκίνησε μια αποστολή, μαζί με τον ιδρυτή του maison και έναν από τους πιο διάσημους αρχιτέκτονες μηχανικής αποκατάστασης στον κόσμο, τον Michel Parmigiani. Το έργο επρόκειτο να είναι ένα χαρακτηριστικό ρολόι που θα ενσαρκώνει το σύνολο της τέχνης της Parmigiani Fleurier, το πνεύμα του Michel Parmigiani, το όραμα του Guido Terreni και ό,τι καλύτερο έχουν να προσφέρουν οι ταλαντούχοι τεχνίτες γύρω τους.

Σε λιγότερο από δώδεκα μήνες, το La Rose Carrée επανήλθε στη ζωή, ως ένα μοναδικό κατόρθωμα από μόνο του. Στα χέρια μιας ομάδας με επικεφαλής τον Michel Parmigiani και τον Guido Terreni, ο μηχανισμός grande sonnerie ανυψώθηκε σε μια νέα διάσταση. Επανήλθε στην αρχική του δόξα, χάρη στην εμπειρία και τη δεξιότητα του εργαστηρίου αποκατάστασης της Parmigiani Fleurier. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην εξαιρετικά διακοσμημένη κάσα από λευκό χρυσό. Με μηχανισμό και κάσα, φόρμα και λειτουργία, να λειτουργούν αρμονικά, το La Rose Carrée είναι ένα ρολόι τσέπης που είναι από τη φύση του και από το σχεδιασμό του, είναι εντελώς μοναδικό.

Περισσότερες πληροφορίες για την Parmigiani Fleurier εδώ.

 

More Stories
Επιτυχημένη η δοκιμή του Formula E