Γιορτινή ατμόσφαιρα στην πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης

Η διάσημη Φιλαρμονική της Βιέννης παρουσιάζει και φέτος την σπουδαία Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της στη «Χρυσοποίκιλτη Αίθουσα» του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής της αυστριακής πρωτεύουσας (Wiener Musikverein), υπό τη διεύθυνση του σπουδαίου πιανίστα και αρχιμουσικού Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ.

Η καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, το παραδοσιακά λεγόμενο «New Year’s Concert» για το 2022 θα μεταδοθεί, όπως κάθε χρόνο και φέτος ανήμερα την Πρωτοχρονιά (Σάββατο 1η Ιανουαρίου 2022), στις 12:15 από τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση σε απευθείας δορυφορική σύνδεση με την Αίθουσα Musikverein της Βιέννης. Oι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 και οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το μοναδικό αυτό εορταστικό κονσέρτο, το οποίο μεταδίδεται σε πολυάριθμους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς απ’ όλο τον κόσμο και το όποιο παρακολουθούν πολλά εκατομμύρια τηλεθεατές και ακροατές.

Ο σπουδαίος και διεθνώς καταξιωμένος πιανίστας και αρχιμουσικός Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ, θα βρεθεί στο πόντιουμ για να διευθύνει την ορχήστρα στο Μέγαρο Φίλων της Μουσικής, την 82η παραδοσιακή Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της ξακουστής Φιλαρμονικής της Βιέννης. Αποτελεί παράδοση της Φιλαρμονικής την Πρωτοχρονιά να παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που αποτελείται από την νοσταλγική μουσική μέσα από το τεράστιο ρεπερτόριο της οικογένειας του Γιόχαν Στράους, του οποίου η σφραγίδα της τότε συνεργασίας του με την φημισμένη ορχήστρα, παραμένει ανεξίτηλη στο πέρασμα των χρόνων. Αυτές οι συναυλίες, όπως είναι γνωστό, δεν ενθουσιάζουν μόνο το κοινό που θα βρεθεί στο Musikverein της Βιέννης, αλλά απολαμβάνουν επίσης μεγάλης διεθνούς δημοτικότητας η οποία φτάνει πλέον σε περισσότερες από 90 χώρες μέσω της παγκόσμιας τηλεοπτικής μετάδοσης από τη δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση (ORF).

Η Rolex είναι από το 2008 αποκλειστικός συνεργάτης της Φιλαρμονικής της Βιέννης και από το 2009 είναι αποκλειστικός χορηγός της περίφημης “Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας” επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αφοσίωση της μάρκας στις τέχνες και τον πολιτισμό, καθώς και την προώθηση των πιο σπουδαίων επιτευγμάτων στην μουσική, σε όλον τον κόσμο.

Ο διάσημος πιανίστας και αρχιμουσικός, με καταγωγή από την Αργεντινή και το Ισραήλ, έδωσε την πρώτη του συναυλία στο Μπουένος Άιρες σε ηλικία μόλις επτά ετών, ενώ λίγα χρόνια αργότερα μετακόμισε μαζί με τους γονείς του, από την Αργεντική στο Ισραήλ το 1952. Ένας πραγματικός πολίτης του κόσμου, πολύγλωσσος και ενεργητικός, μαχητικός και ειρηνιστής, εργάστηκες σε πολλές χώρες πριν καταλήξει στο Βερολίνο, όπου σήμερα είναι ο μουσικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας του Βερολίνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει δώσει πολλές συναυλίες στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης υπέρ της παλαιστινιακής αυτοδιάθεσης και της ειρηνικής συνύπαρξης των δύο λαών, για να τιμηθεί για την πολύπλευρη δραστηριότητά του, από τον τότε Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, με το αξίωμα του Πρεσβευτή της Ειρήνης. Μετά το 2009 και το 2014, την 1η Ιανουαρίου 2022 θα είναι η τρίτη φορά που ο Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ θα διευθύνει πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης, στην οποία έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως πιανίστας το 1965.

Εδώ και 40 χρόνια, η σχέση της Rolex με τη μουσική προάγει αδιάλειπτα την τέχνη της Μουσικής, στηρίζοντας κορυφαίους καλλιτέχνες του μουσικού στερεώματος, όπως ο θρύλος της μουσικής Plácido Domingo, η  σοπράνο Dame Kiri Te Kanawa, η μεσόφωνος Cecilia Bartoli, η  σοπράνο Sonya Yoncheva, ο τενόρος Juan Diego Florez, ο τενόρος  Jonas Kaufmann, ο τενόρος  Rolando Villazon, ο τενόρος Benjamin Bernheim, ο Διευθυντής Ορχήστρας  Gustavo Dudamel, ο  Διευθυντής Ορχήστρας Sir Antonio Pappano, η πιανίστρια Yuja Wang, η πιανίστρια  Helene Grimaud, ο πιανίστας  Yundi, η παίκτρια του σιτάρ Anoushka Shankar, ο τραγουδιστής Michael Bublé, και ο βαρύτονος Sir Bryn Terfel.

Περισσότερες πληροφορίες για την Rolex εδώ.

 

More Stories
Η εμφάνιση της Charlize Theron στα Oscar