Το νέο Legacy Machine σε παλλάδιο συνεχίζει την αξιοθαύμαστη παράδοση της MB&F

Με τo Legacy Machine Perpetual, η MB&F και ο ανεξάρτητος ωρολογοποιός Stephen McDonnell ανακάλυψαν εκ νέου μια από τις πιο πολύπλοκες παραδοσιακές complication: το διηνεκές ημερολόγιο. Kαι η νέα περιορισμένη έκδοση του μοντέλου σε παλλάδιο συνεχίζει την αξιοθαύμαστη κληρονομιά αυτής της πρωτοποριακής συλλογής.

To Legacy Machine Perpetual παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2015 και αμέσως έγινε ένα από τα απόλυτα σούπερ σταρ της ανέξαρτητης manufacture. Μεταξύ άλλων διακρίσεων, πήρε το βραβείο Best Calendar Watch στο Grand Prix d’Horlogerie de Genève το 2016, αναγνωρίζοντας έτσι το φοβερό και άκρως εφευρετικό έργο του Ιρλανδού ωρολογοποιού Stephen McDonnell – ο οποίος κυριολεκτικά επανεφηύρε τον μηχανισμό του διηνεκούς ημερολογίου, ως σύνολο – χωρίς να συνδυάζει μηχανισμό βάσης και ξεχωριστό module για το διηνεκές ημερολόγιο – προσφέροντας έτσι ένα πιο φιλικό προς το χρήστη ρολόι σε μια πιο στιβαρή (και απίστευτα όμορφη) μηχανή για τον καρπό.

Από το 2015, οι συνεχόμενες (και πολύ περιορισμένες) εκδόσεις που κυκλοφόρσε η MB&F έχουν σχεδόν εξαντληθεί – θα είστε τυχεροί αν βρείτε κάπου κάποιο κομμάτι. Αρχικά σε πλατίνα (25 τεμάχια), σε ροζ χρυσό (25), σε λευκό χρυσό με μοβ καντράν (25), σε τιτάνιο (50) και πιο πρόσφατα σε κίτρινο χρυσό (25), ενώ η γκάμα των μέταλλων φαίνεται να τελειώνει! Η νέα έκδοση που παρουσιάζει σήμερα η MB&F σήμερα είναι σε Palladium 950, το οποίο συνδυάζει με ένα καντράν σε χρώμα ακουαμαρίνας.

Η επιλογή του παλλαδίου ως πρώτη ύλη δεν είναι εύκολη: μπορεί να ακούγεται προκλητικό, αλλά το κόστος του ξεπερνά τόσο τον χρυσό όσο και την πλατίνα, και είναι πολύ πιο δύσκολο στην επεξεργασία του από την πλατίνα, καθιστώντας έτσι αυτά τα 25 συλλεκτικά κομμάτια του νέου Legacy Machine μια πραγματική πρόκληση για τη σύγχρονη χειροτεχνία. Ανάλογα με τις αντανακλάσεις του φωτός, το λεπτό γαλαζοπράσινο καντράν μοιάζει να παίζει σε αποχρώσεις από γαλάζιο σε γκρι έως ανοιχτό πράσινο. Επιπλέον, αυτή η νέα έκδοση παρουσιάζει δύο νέα χαρακτηριστικά: τα πιο εργονομικά poussoirs τα οποία εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στις εκδόσεις LM Perpetual EVO και ένα πιο σκούρο φινίρισμα του μηχανισμού στο πίσω μέρος, το οποίο προσφέρει πιο έντονες αντιθέσεις.

Με το oversized τύμπανο έτσι αναρτημένο πάνω από το καντράν που μοιάζει να ταλαντώνεται χωρίς τίποτα να του δίνει ώθηση και με την complication του perpetual calendar στο πρόσωπο του ρολογιού, το Legacy Machine Perpetual είναι ένα αξιόλογο θαύμα της σύγχρονης υψηλής ωρολογοποιίας. Ο μηχανισμός του είναι ανεπτυγμένος από τον Stephen McDonnell, κουρδίζεται χειροκίνητα, χτυπά με 18.000 ταλαντώσεις/ώρα και προσφέρει power reserve 72 ωρών. Η κάσα του Legacy Machine Perpetual αποτελείται από 69 μέρη, έχει διάμετρο 44mm και πάχος 17,5mm. Διαθέτει κρύσταλλο ζαφειριού, με αντιανακλαστική επίστρωση μπροστά και πίσω και φοράει λουράκι από δέρμα αλιγάτορα. Προσφέρει στεγανότητα μέχρι τα 30μ και είναι limited edition 25 κομματιών.

Περισσότερες πληροφορίες για την MB&F εδώ. 

More Stories
H TAG Heuer φέρνει τον Super Mario στα καντράν των Connected και σπάει τα ρεκόρ της