Tα γηίνα χρώματα του Louis Erard Excellence Petite Seconde Terracotta

H Louis Erard κυκλοφορεί νέες εκδοχές του Excellence Petite Seconde Terracotta σε δύο μεγέθη, ένα κλασικό μοντέλο με καντράν σε γήινα χρώματα, τα οποία αντλούν έμπνευση από το μονοπάτι Franches-Montagnes στην οροσειρά του Jura, όπου εδρεύει η manufacture.

Φυσικά χρώματα. Ματ υφές. Η νέα έκδοση του Excellence Petite Seconde ανταποκρίνεται στο όνομά της: Terracotta. Ένας συνδυασμός της ζεστασιάς του νότου και της απαλότητας ενός μονοπατιού Franches-Montagnes, το σπίτι των ρολογιών της Louis Erard. Μια πολυαναμενόμενη εξέλιξη, το Excellence Petite Seconde Terracotta διατίθεται σε δύο μεγέθη, την παραδοσιακή κάσα 42mm και την εκλεπτυσμένη αντίστοιχη στα 39mm. Σε περιορισμένη παραγωγή περίπου 100 τεμαχίων ετησίως ανά μέγεθος.

Το μοντέλο είναι σύμφωνο με τα φυσικά υλικά που χρησιμοποιούνται στο τρίπτυχο Excellence, ιδίως με τη χρήση πέτρας, αλλά και του χρώματος της τερακότας. Μια επιλογή που θυμίζει  κλασικές δημιουργίες της δεκαετίας του 1950, αλλά σε μια πολύ σύγχρονη vintage απόδοση, που υπογραμμίζει για άλλη μια φορά την επιθυμία του Louis Erard να αναμειγνύει είδη και να κάνει “προσιτή” την υψηλή ωρολογοποιία, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Manuel Emch. Το μονόχρωμο καντράν αναδεικνύει τις λεπτές λεπτομέρειες της σχεδίασης, φέρνοντας στο επίκεντρο την αντίθεση του κυκλικού σατινέ φινιρίσματος και του υποκαντράν των μικρών δευτερολέπτων στο 6.

Στα 12,25mm, το ρολόι έχει το ίδιο πάχος και για τις εκδόσεις των 39mm και των 42 mm. Χαρακτηριστικός είναι ο σχεδιασμός των δεικτών, που θυμίζουν κλαδιά έλατου, σε γκρι ανθρακί χρώμα. Μέσα του χτυπά ο αυτόματος Sellita SW261-1 élaboré grade, που προσφέρει 38 ώρες power reserve. Χωρίς κανένα έντονο κοντράστ, ούτε στις ενδείξεις, ούτε στους δείκτες, το ρολοί ολοκληρώνει την vintage προσωπικότητα του με ένα σκούρο καφέ λουράκι από δέρμα μοσχαριού Baranil, γυαλισμένο κούμπωμα από ανοξείδωτο ατσάλι, και λειτουργικές ράβδους ελατηρίου που επιτρέπουν την γρήγορη αλλαγή του.

Περισσότερες πληροφορίες για την Louis Erard εδώ

More Stories
Chronos Plus 43: IWC Portofino 34 & 37