Ιδανικός συνδυασμός στιβαρότητας και κομψότητας από την Gerald Charles

Το όνομα Gerald Charles ανήκει σε μια ανεξάρτητη ωρολογοποιία η οποία εδρεύει στο Λουγκάνο και ιδρύθηκε το 2000 από τον Gérald Genta, τον εμβληματικό σχεδιαστή ρολογιών που όλοι αποκαλούσαν «maestro», λίγο μετά την εξαγορά της εταιρείας με το όνομά του (Gérald Genta) από τον οίκο Bvlgari.

Ο Gérald Charles Genta παρέμεινε στο τιμόνι της νέας επιχείρησης επί τρία χρόνια. Το 2003, την πούλησε σε μια ομάδα επενδυτών αλλά παρέμεινε σε αυτήν ως επικεφαλής σχεδιαστής μέχρι τον θάνατό του το 2011. Σήμερα, την Gerald Charles διοικεί ο Federico Ziviani ο οποίος, στα 26 του χρόνια, είναι ο νεότερος μάνατζερ στην ελβετική βιομηχανία του ρολογιού.

Η ευκαιρία για να συστήσουμε την Gerald Charles στο ελληνικό κοινό δίνεται με το λανσάρισμα του νέου μοντέλου της σειράς Maestro. Το Gc Sport με τη χαρακτηριστικής γεωμετρίας κάσα που έχει σχεδιάσει ο Gérald Genta είναι ένα ρολόι που συνδυάζει την κλασική κομψότητα με την υψηλή αντοχή στις κακουχίες της καθημερινής χρήσης – δοκιμασμένη στα κορτ του ATP Tour από επαγγελματίας τενίστες-φίλους της μάρκας. Κατασκευασμένη από ελαφρύ τιτάνιο βαθμού 5, με γυαλισμένο φινίρισμα, η κάσα έχει διάμετρο 39mm, ενώ η βιδωτή κορώνα έχει μεταφερθεί στην αριστερή πλευρά της, αποτρέποντας την τριβή στη διάρκεια ενός σκληρού αγώνα τένις, σύμφωνα με το feedback που πρόσφεραν οι αθλητές.

Ο αυτόματος Caliber GCA3002 που χτυπά εντός της είναι προϊόν της manufacture Vaucher Fleurier, κατάλληλα προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου ρολογιού. Είναι κατά 40% περισσότερο ανθεκτικός στα χτυπήματα, ενώ ο ρότοράς του είναι τροποποιημένος έτσι ώστε να μην κουρδίζει υπερβολικά το ελατήριο του βαρελιού κατά τη διάρκεια έντονης φυσικής δραστηριότητας του χρήστη. Συγχρόνως είναι εξαιρετικά λεπτός, με πάχος μόλις 3,7mm, χαρακτηριστικός που συγκρατεί το πάχος του ρολογιού στα 8mm.

Το πιο γοητευτικό στοιχείο του νέου Gc Sport είναι ασφαλώς το μπλε ρουά χρώμα του καντράν του. Οι τεχνίτες της Gerald Charles έχουν εφαρμόσει πολλαπλές στρώσεις χρώματος, που επιτρέπουν στο καντράν να αλλάζει αποχρώσεις ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού: βιολέ στο ζεστό φως, μπλε του πάγου στο ψυχρό, γαλάζιο στο φως του ήλιου και σχεδόν μαύρο καθώς πέφτει η νύχτα.

Το σύνολο ολοκληρώνεται με λουράκι από rubber σε χρώμα μπλε ρουά, διακοσμημένο με χαρακτηριστικό μοτίβο Clous de Paris. Καταλήγουμε με τα σχόλια των αθλητών του τένις που υπογραμμίζουν πως το Gc Sport φοριέται με εξαιρετική άνεση χάρη στον εργονομικό σχεδιασμό και την ελαφριά κατασκευή του. Επιπλέον, ο συνδυασμός στιβαρότητας, επιδόσεων και λεπτού προφίλ, το καθιστούν ιδανικό τόσο για τα κορτ (ή όποιου άλλου είδους απαιτητικές δραστηριότητες) όσο και για επίσημες περιστάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για την Gerald Charles εδώ

More Stories
H Perrelet στην ιαπωνική αγορά