Αυτοί είναι οι “Νικητές” του Grand Prix d’Horlogerie de Genève 2021

Την αριστεία και τη ζωτικότητα της υψηλής ωρολογοποιίας χαιρέτησαν η κριτική επιτροπή και η νέα GPHG Academy, η οποία μοίρασε 18 βραβεία και απένειμε το Grand Prix «Aiguille d’Or» στην Bulgari για το ρολόι Octo Finissimo Perpetual Calendar.

Από το 2001, τα λεγόμενα ‘Οσκαρ της Υψηλής Ωρολογοποιίας – μάλλον έχει αρχίσει να κουράζει λίγο αυτός ο χαρακτηρισμός, γιατί όπως και στα πραγματικά πρόσφατα Όσκαρ έτσι και στις απονομές του Grand Prix d’Horlogerie de Genève μπορεί να διίστανται οι απόψεις περί αριστείας και πραγματικής αξίας – απονέμονται στα καλύτερα ρολόγια της αγοράς, με την προϋπόθεση να έχουν λανσαριστεί από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο κάθε τρέχοντος έτους. Οποιαδήποτε ωρολογοποιία στον κόσμο μπορεί να υποβάλει έως και επτά συνολικά ρολόγια, με τον περιορισμό ότι το καθένα θα αφορά μόνο μια κατηγορία.

Οι νικητές όλων των βραβείων του GPHG 2021

Τι μπορεί να σημαίνει μια διάκριση στο GPHG; Για τους νικητές, ένα βραβείο GPHG (ειδικά το Aiguille d’Or) μπορεί να είναι χρησιμοποιηθεί ως ένα πολυπόθητο εργαλείο μάρκετινγκ, ένα εύσημο που κάθε μάρκα ονειρεύεται να έχει στην κατοχή της για να στολίσει κάποιο μοναδικό της μοντέλο. Και χωρίς πραγματικό ανταγωνισμό στον χώρο της βράβευσης των ρολογιών αυτή τη στιγμή, το GPHG παραμένει ως το πιο αναγνωρίσιμο βαρόμετρο επιτυχίας, το οποίο εκτιμούν, σέβονται και αναγνωρίζουν πολλοί λάτρεις του ρολογιού.

Εάν για κάποιο λόγο ανάμεσα στα βραβευμένα ρολόγια, αλλά και ανάμεσα σε όλα τα υποψήφια, δεν βλέπετε την αγαπημένη σας μάρκα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το GPHG δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, και πιθανότατα κάποιες μάρκες να προτιμούν να μην παίξουν σε αυτό το παιχνίδι. Βλέπετε, όποια μάρκα θέλει να παρουσιάσει ένα «υποψήφιο» ρολόι, πληρώνει ένα ποσό 700 δολαρίων εκ των προτέρων. Εάν το ρολόι επιλεχθεί στην τελική λίστα των nominees, απαιτείται μια επιπλέον χρέωση 6.000 δολαρίων. Στη συνέχεια, η μάρκα πρέπει να πληρώσει το κόστος μεταφοράς και ασφάλειας του ρολογιού ως μέρος της ετήσιας έκθεσης του GPHG πριν από την εκδήλωση. Έτσι, δεδομένου ότι η απονομή είναι εντελώς εθελοντική από την πλευρά κάθε μάρκας, πολλές εταιρείες ρολογιών επιλέγουν να μην συμμετέχουν. Πιθανόν, όταν ανακοινώθηκαν οι nominees, να παρατηρήσατε στη φετεινή λίστα δεν υπάρχει η Rolex, η Patek Philippe, και καμία μάρκα από τον όμιλο Swatch Group.

Παρακάτω ακολουθούν τα μοντέλα τα οποία βραβεύθηκαν στην χθεσινή Τελετή Απονομής του Grand Prix d’Horlogerie de Genève. Αξίζει να επισημάνουμε ότι φέτος, το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής, το Special Jury Prize, το οποίο επιβραβεύει μια προσωπικότητα ή έναν θεσμό με επιρροή στη σκηνή της ωρολογοποιίας, απονεμήθηκε στο θεσμό Dubai Watch Week.

Aiguille d’Or

Νικητής: Bulgari Octo Finissimo Perpetual Calendar

Ladies’

Νικητής: Piaget Limelight Gala Precious Rainbow

Ladies’ Complication

Νικητής: Van Cleef & Arpels Montre Lady Féerie

Men’s

Νικητής: Grand Seiko SLGH005 Caliber 9SA5 Hi-Beat 36000 80 Hours

Artistic Crafts

Νικητής: MB&F Legacy Machine Special Edition Eddy Jaquet “Le Tour du Monds en 80 Jours”

Men’s Complication

Νικητής: MB&F LMX Titane

Iconic

Νικητής: Audemars Piguet Royal Oak 15202PT “Jumbo”

Tourbillon

Νικητής: De Bethune Kind Of Two Tourbillon

Calendar & Astronomy

Νικητής: Christian Van Der Klaauw CVDK Planetarium Else Elsinga

Mechanical Exception

Νικητής: Piaget Altiplano Ultimate Automatic

Chronograph

Νικητής: Zenith Chronomaster Sport

Diver

Νικητής: Louis Vuitton Tambour Street Diver Skyline Blue

Jewelry

Νικητής: Chopard Flower Power

Petite Aiguille

Winner: Tudor Black Bay Ceramic

Challenge

Νικητής: CIGA Design Planète Bleue

Audacity Prize

Νικητής: Louis Vuitton Tambour Carpe Diem

Innovation Prize

Νικητής: Bernhard Lederer Central Impulse Chronometer

Revelation Prize

Winner: Furlan Marri Mr. Grey Ref. 1041-A

Special Jury Prize

Νικητής: Dubai Watch Week

H Hind Seddiqi, Γενική Διευθύντρια του Dubai Watch Week, που κέρδισε το Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής 2021

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Grand Prix d’Horlogerie de Genève εδώ.

 

More Stories
H Jaeger LeCoultre εύχεται για τη νέα χρονιά