Ένα Jaeger-LeCoultre Reverso για το Έτος της Τίγρης

Η Jaeger-LeCoultre παρουσιάζει το Reverso Tribute Enamel “Tiger”, ένα ολοκαίνουργιο Reverso που δημιουργήθηκε για να συμπέσει με την Κινεζική Πρωτοχρονιά και τα εγκαίνια της νέας μπουτίκ της manufacture στη Σαγκάη, ένα ρολόι φόρος τιμής στο Έτος της Τίγρης.

Στην πίσω πλευρά της περιστρεφόμενης κάσας του από ροζ χρυσό, αυτό το νέο μοντέλο απεικονίζει τη γκραβούρα μιας υπέροχης τίγρης, η οποία φαίνεται να ξεπηδά από το φόντο του μαύρου σμάλτου Grand Feu. Η γυαλισμένη επιφάνεια της γούνας της τίγρης και η αντίθετη υφή των λωρίδων της, η οποία επιτυγχάνεται με βούρτσισμα με ρόδιο, διαθλούν το φως για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση της κίνησης και της δύναμης.

Για να μεγιστοποιήσει την αίσθηση του όγκου και να δώσει βάθος στη χάραξη, ο τεχνίτης χαράκτης εφάρμοσε μια τεχνική που ονομάζεται «modelled engraving». Eκεί, χρησιμοποιεί σμίλες διαφορετικού μεγέθους για να σμιλεύει το μέταλλο βήμα προς βήμα – μια ακριβής και απαιτητική εργασία που απαιτεί απόλυτη εστίαση και αξιοσημείωτη επιδεξιότητα.

Αυτή η εκδοχή του Reverso Tribute Enamel ήταν αρκετά προκλητική καθώς ο χαράκτης έπρεπε να δουλέψει πάνω στη μεταλλική επιφάνεια που είχε ήδη εφαρμοσμένο το σμάλτο Grand Feu. Απαιτούσε μια άνευ προηγουμένου ακρίβεια για να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος βλάβης στο παρθένο σμάλτο.

Το καντράν του Reverso Tribute Enamel διαθέτει το ίδιο μαύρο σμάλτο Grand Feu με το πίσω μέρος του. Το κομψό και απλό καντράν — με τις πολύπλευρες απλικέ ενδείξεις και τους Dauphine δείκτες — εναρμονίζεται τέλεια με τη ροζ χρυσή απόχρωση της κάσας. Μέσα του χτυπά ο κουρδιστός στο χέρι Calibre 822A/2, ο οποίος προσφέρει power reserve 42 ωρών.

Κατασκευασμένο για τον εορτασμό του νέου Κινεζικού Ζωδιακού Έτους και μόνο κατόπιν παραγγελίας, το Reverso Tribute Enamel “Tiger” προσφέρει τη δυνατότητα εξατομίκευσης με διαφορετικά χρώματα σμάλτου.

Περισσότερες πληροφορίες για την Jaeger-LeCoultre εδώ

 

More Stories
MB & F HM3 Megawind Final Edition