H Jaeger-LeCoultre ανακοινώνει νέο workshop αφιερωμένο στο Reverso

Καθώς φέτος συμπληρώνονται 90 χρόνια από τη γέννηση του Reverso της Jaeger-LeCoultre αυτό το νέο “Discovery Workshop” ανοίγει μια μαγική πόρτα σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να εμβαθύνει στην εσωτερική ιστορία ενός πραγματικά συμβολικού μοντέλου της υψηλής ωρολογοποιίας, από τη στιγμή της γέννησής του μέχρι τη σημερινή του διαχρονική εικόνα.

Το Atelier d’Antoine προσφέρει στους λάτρεις των ρολογιών – γνώστες και αρχάριους – μια απαράμιλλη ευκαιρία να βυθιστούν στον κόσμο της υψηλής ωρολογοποιίας. Τα Discovery Workshops παρέχουν μια μοναδική ευκαιρία σε όποιον ενδιαφέρεται να εξερευνήσει αυτόν τον κόσμο μέσα από ένα μείγμα ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και πρακτικής εμπειρίας, που εστιάζει πάντα σε ένα συγκεκριμένο θέμα.

Καθώς τα μαθήματα περιορίζονται σε έως και οκτώ συμμετέχοντες, κάθε εργαστήριο καθοδηγείται από έναν εκπαιδευτή και έναν τεχνικό εμπειρογνώμονα από τη Manufacture Jaeger-LeCoultre. Οι συμμετέχοντες έχουν την επιλογή να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους συνδυάζοντας ένα workshop ανακάλυψης, το οποίο περιλαμβάνει και μια επίσκεψη στα εργαστήρια της manufacture. Mε το όνομά του Antoine LeCoultre, τον ιδρυτή της Jaeger-LeCoultre, το Atelier d’Antoine εδρεύει στην καρδιά της manufacture, στην ελβετική Vallée de Joux.

Το νεοσύστατο Reverso Discovery Workshop θα διερευνήσει πώς το Art Deco στυλ του ρολογιού, καθώς και η τεχνική εφευρετικότητα της μοναδικής περιστρεφόμενης κάσας του, γεννήθηκαν στο κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον του 1930, όταν πρωτοεμφανίστηκε η ιδέα. Θα εντοπίσει την εξέλιξη του Reverso μέσα στις δεκαετίες, όχι μόνο ως καμβά για εξατομίκευση και καλλιτεχνική έκφραση, αλλά και ως μια βάση, ένα σπίτι που θα γεννήσει μηχανισμούς και complications υψηλής ωρολογοποιίας και πολλές ακόμα τεχνικές καινοτομίες. Οι συμμετέχοντες θα βουτήξουν βαθιά στα αρχεία Reverso, βλέποντας το πρωτότυπο έγγραφο διπλώματος ευρεσιτεχνίας, σκίτσα σχεδίασης και άλλα σπάνια υλικά.

Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με μια μοναδική ευκαιρία, καθώς κάθε ένας που συμμετέχει σε αυτό θα αναλάβει την πρόκληση να συναρμολογήσει μια κάσα ενός Reverso – ένα έργο που συνήθως ανατίθεται αποκλειστικά στους τεχνίτες της Manufacture Jaeger-LeCoultre. Καθοδηγούμενος από έναν εμπειρογνώμονα της εταιρείας και συγκεντρώνοντας τουλάχιστον 50 εξαρτήματα για τη δημιουργία μιας τελικής κάσας, αυτό θα είναι ένα συναρπαστικό τεστ επιδεξιότητας και υπομονής για όλους τους συμμετέχοντες.

Το νέο πρόγραμμα του Atelier d’Antoine υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία για όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με τη δημιουργία ενός σύγχρονου ρολογιού Reverso, τη συναρπαστική ιστορία του σχεδιασμού του, καθώς και τα μοναδικά χαρακτηριστικά που το έχουν οδηγήσει στην κορυφή των πιο σπουδαίων δημιουργιών της υψηλής ωρολογοποιίας. Η Jaeger-LeCoultre δημιούργησε μια διαδικτυακή πλατφόρμα κρατήσεων στο https://online-booking.jaegerlecoultre.com/ όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανακαλύψουν περισσότερα για το Atelier d’Antoine και τις ευκαιρίες που προσφέρει, και μπορούν επίσης να εγγραφούν στα Discovery Workshops. Η online κράτηση για το πρόγραμμα Atelier d’Antoine Reverso είναι ήδη διαθέσιμη μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες για την Jaeger-LeCoultre εδώ. 

More Stories
From Smart to Watch από την Daniel Wellington