Απόθεωση για τον Jonas Kaufmann στο Ηρώδειο με χορηγό τη ROLEX

O κορυφαίος Γερμανός τενόρος Jonas Kaufmann, ο “βασιλιάς των τενόρων” όπως τον αποκαλούν, και πρεσβευτής της Rolex από το 2009, έδωσε ένα μοναδικό ρεσιτάλ τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, με την ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και με Διευθυντή Ορχήστρας τον Γιόχεν Ρίντερ.

© Panoulis Photography

Η παράσταση ήταν sold out από την πρώτη στιγμή της αναγγελίας της. Ανθρωποι της τέχνης, της πολιτικής και του θεάτρου έδωσαν το «παρών» σε αυτή τη  μαγική βραδιά, για να παρακολουθήσουν το ρεσιτάλ του σούπερ σταρ της όπερας, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του τραγούδησε στο Ηρώδειο, γεγονός που του προκάλεσε συγκίνηση, την οποία δεν έκρυψε καθόλη τη διάρκεια της παράστασης. Ανάμεσά τους και η σύζυγος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

O Yann Du Pasquier Area Manager ROLEX Γενεύης, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, η Ηρώ Βαχάρη Καμπάνη, Διευθύνουσα Σύμβουλος ROLEX Ελλάδος, ο Jean Frederic Dufour Πρόεδρος ROLEX Γενεύης και η σύζυγός του Anne Carole Dufour, © Panoulis Photography

Λίγο μετά τις 9, στο κατάμεστο Ηρώδειο και αφού η ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής είχε κάνει την έναρξη της βραδιάς με τη Νόρμα του Βιντσέντσο Μπελίνι, εμφανίστηκε ο διάσημος τενόρος ερμηνεύοντας  κομμάτια από όπερες κορυφαίων δημιουργών, μεταξύ αυτών οι Αΐντα του Τζιουζέπε Βέρντι, Κάρμεν του Ζορζ Μπιζέ, Καβαλερία Ρουστικάνα του Πιέτρο Μασκόνι, Ο Σιντ του Ζιλ Μασνέ, Αντρέα Σενιέ του Ουμπέρτο Τζορντάνο, Μανόν Λεσκό του Πουτσίνι, και είχε ως κατάληξη την πασίγνωστη άρια «Nessun Dorma» από την όπερα Τουραντό του Πουτσίνι.

Η Σοφία Βαχάρη Τσουβελεκάκη και η Αγνή Μπάλτσα, © Panoulis Photography

Το ρεσιτάλ ολοκληρώθηκε  με το κοινό να τον αποθεώνει. To θερμό χειροκρότημα και ο ενθουσιασμός, τον υποχρέωσαν σε τέσσερα encore όπου ερμήνευσε άρια από την Τόσκα, άρια του Λέχαρ και δύο ναπολιτάνικα τραγούδια. Το συγκινητικό standing ovation του κοινού στο κλείσιμο της βραδιάς καταγράφηκε ως μια από τις πιο μαγικές στιγμές που βίωσε το Ηρώδειο τα τελευταία χρόνια.

Ελένη και Νίκος Πατσέας, © Panoulis Photography

Η συναυλία του Κάουφμαν είναι ένα λαμπρό και δυναμικό παράδειγμα της σχέσης της Rolex με τη μουσική. Εδώ και 40 χρόνια,  η manufacture στηρίζει την Τέχνη, έχοντας εντάξει στην «οικογένειά» της κορυφαίους καλλιτέχνες παγκοσμίου βεληνεκούς, βοηθώντας παράλληλα στην ανάδειξη νέων ταλέντων και στη στήριξη ανερχόμενων καλλιτεχνών χάρη στο πρόγραμμα Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative που ξεκίνησε το 2002.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Rolex εδώ. 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative εδώ

Γιάννης Γκόφας και Χαρά Γκόφα, © Panoulis Photography
Χαρά και Βασίλης Καίσαρης, © Panoulis Photography
Ο Γιόνας Κάουφμαν, η Ηρώ Βαχάρη Καμπάνη, και ο Jean Frederic Dufour © Panoulis Photography
Αρσένης και Κατερίνα Βιλδιρίδης, © Panoulis Photography
Κωνσταντίνος Τσουβελεκάκης, Mr. & Mrs. Baha Bassatne, Σοφία Βαχάρη Τσουβελεκάκη, © Panoulis Photography
© Panoulis Photography
More Stories
O Caliber 400 της Oris θέτει ψηλά τον πήχη για το μέλλον της μάρκας