Η Jaquet Droz συνεργάζεται με τον John Howe από το “Lord of the Rings” για ένα μοναδικό ρολόι

H Jaquet Droz επιστρατεύει τον ξακουστό εικονογράφο John Howe από το Lord Of The Rings για ένα νέο συλλεκτικό μοντέλο.

Μια μονοχρωματική δημιουργία στο μυστηριώδες μπλε της νύχτας είναι το νέο Petite Heure Minute «Dragon», το οποίο προέκυψε από τη συνεργασία της Jaquet Droz με τον John Howe, ένα θρυλικό όνομα στο χώρο της φανταστικής τέχνης, εικονογράφο και conceptual artist στις επικές τριλογίες του Peter Jacksnon Lord of the Rings και Hobbit.

Γεννημένος στον Καναδά αλλά εγκατεστημένος στο Neuchâtel της Ελβετίας πλησίον και πάνω από 30 χρόνια, ο Howe, παρά το φορτωμένο του πρόγραμμα λόγω της τηλεοπτικής μεταφοράς του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, που γυρίζεται με μεγάλη μυστικότητα στη Νέα Ζηλανδία, δέχτηκε αμέσως να συνεργαστεί με το maison.

Πρωταγωνιστής στο καντράν του νέου petite Heure Minute, σε φόντο από σκούρο μπλε σμάλτο Grand Feu, είναι ένα δράκος, με τον οποίο ο Howe επιστρέφει στην ουσία των πρώτων του σχεδίων. Ζωγραφισμένο με το χέρι, το μυθικό πλάσμα εικονίζεται να κρατά να κρατά στα νύχια του ένα φωτεινό μαργαριτάρι, φυλαχτό που παραδοσιακά συνδέεται με την ευτυχία, την αφθονία και τη σοφία.

Διαμέτρου 41mm, η κάσα του ρολογιού έρχεται σε λευκό ή ροζ χρυσό 18Κ και το πίσω μέρος της είναι ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού, από το οποίο διακρίνεται ο ρότορας, ο οποίος έχει πάρει το σχήμα της ουράς του δράκου, με δεκάδες μικροσκοπικές σκαλιστές φολίδες. Το νέο Petite Heure Minute «Dragon» διατίθεται σε περιορισμένη έκδοση 18+18 κομματιών.

Περισσότερες πληροφορίες για την Jaquet Droz εδώ

More Stories
Το ρολόι εξωφύλλου του Chronos Plus