Jaquet Droz Bird Repeater

Εάν κάποιος θα ήθελε να ξεχωρίζει με το ρολόι που φορά στο χέρι του, τότε δεν θα μπορούσε παρά να ενθουσιαστεί με τη δημιουργία της Jaquet Droz, η οποία φέρει ένα καντράν-έργο τέχνης, όπου η ζωγραφική και η υψηλή ωρολογοποιία έρχονται σε αγαστή συνεργασία. 

Το Bird Repeater είναι ένα ακόμα ρολόι της εταιρείας που συμβολίζει το όνειρο του ανθρώπου να πετάξει, με την απεικόνιση στιγμών από τη ζωή των πουλιών, σε ένα οπτικό show που δεν χορταίνει κανείς να παρακολουθεί στην πλήρη του εξέλιξη και μπορείτε να δείτε και εσείς στο βίντεο που ακολουθεί στο τέλος αυτού του άρθρου. 

Η τρισδιάστατη εικόνα παίρνει ζωή από έναν εξαιρετικά πολύπλοκο μηχανισμό, καθώς βλέπουμε το ένα πουλί να δίνει τροφή στο μικρό του και το άλλο απέναντί του να κουνά τα φτερά του. Το νερό στο φόντο κινείται, ενώ παράλληλα σπάει και το αυγό στο κέντρο. 

Στο εσωτερικό αυτού του μοναδικού δημιουργήματος βρίσκεται ένας από τους πιο εντυπωσιακούς μηχανισμούς της υψηλής ωρολογοποιίας, ο οποίος με το πάτημα του κουμπιού χτυπά τις ώρες, τα τέταρτα και τα λεπτά, θέτοντας όλες τις σκηνές σε κίνηση. Η κάσα έχει διάμετρο 47 mm και δεν ξεπερνά τα 18,4 mm σε πάχος, παρόλη την πολυπλοκότητα του μηχανισμού. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ μιλάμε για έναν μηχανισμό που αποτελείται από 508 διαφορετικά μέρη, έχει power reserve 48 ώρες, ενώ το ρολόι είναι διαθέσιμο σε δύο διαφορετικές παραλλαγές, η μία με γκρι χρυσό και διαμάντια και η άλλη με κόκκινο χρυσό σε περιορισμένο αριθμό μόλις 8 κομματιών. 

More Stories
Leo Messi Defining Moment by Audemars Piguet