H Rolex ολοκληρώνει το κτίριό της στo Bienne

Μία σειρά εργασιών και διαδικασιών που είχαν ξεκινήσει εδώ και 10 χρόνια έφτασε στην ολοκλήρωσή της στις 16 Οκτωβρίου 2012. Το νέο κτίριο στο Bienne της Ελβετίας θα επιτρέψει στην εταιρεία να επιβλέπει όλη τη διαδικασία κατασκευής των μηχανισμών της, έχοντας έτσι τον πλήρη έλεγχο όλης της γραμμής παραγωγής, από την κάσα και το μηχανισμό έως το καντράν και το μπρασελέ. 

Η Rolex ακολουθεί μία συγκεκριμένη στρατηγική, η οποία περιλαμβάνει την ενσωμάτωση όλων των σταδίων της παραγωγής ενός ρολογιού σε 4 κεντρικά σημεία στη Γενεύη και το Bienne. Στο Bienne θα κατασκευάζεται ολόκληρος ο μηχανισμός, στο Acacias της Γενεύης βρίσκεται το κέντρο διοίκησης, έρευνας και ανάπτυξης, στο Plan-Les-Ouates της Γενεύης, κατασκευάζονται οι κάσες και τα μπρασελέ, ενώ στο Chene-Bourg της Γενεύης αναπτύσσονται τα καντράν και όσα αφορούν στους πολύτιμους λίθους. 

Η έκταση που αγοράστηκε το 2006 επέτρεψε την ενοποίηση των διάσπαρτων κτιρίων στο Bienne, κάτω από μία στέγη, η οποία ξεκινά τη λειτουργία της το 2012 και ανοίγει νέες δυνατότητες στην ωρολογοποιία. Στους 46.000 αποθηκευτικούς χώρους του εργοστασίου, υπάρχει πλήρης αυτοματισμός, ενώ όλη η εγκατάσταση παρακολουθείται 24 ώρες το 24ωρο από ειδικό λογισμικό. 

More Stories
Ο μηχανισμός Calibre 1969 της Tag Heuer