NOMOS Glashütte: Μια online διάλεξη για τους μηχανισμούς νέας γενιάς

Μια μοναδική ευκαιρία για τους λάτρεις των ρολογιών παγκοσμίως, παρακολουθήσουν τη διάλεξη του Theodor Prenzel

Ο επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης μηχανισμών της NOMOS, Theodor Prenzel, έχει προσκληθεί στο διάσημο Horological Society της Νέας Υόρκης για να μοιραστεί τις γνώσεις του με την απανταχού κοινότητα της Υψηλής Ωρολογοποιίας. Η ομιλία του έχει τίτλο «Next Generation of Movements: Thin, Automatic, and Highly Precise», και στόχος της είναι να εξηγήσει τις νέες αρχές κατασκευής των εξαιρετικά εξελιγμένων μηχανισμών neomatik.

Ο αυτόματος μηχανισμός DUW 3001 έχει τόσο λεπτό προφίλ που θα μπορούσε να κρυφτεί πίσω από μια στοίβα εννέα γραμματοσήμων. Με ύψος 3,2 χιλιοστά, είναι πιο λεπτό από σχεδόν οποιονδήποτε άλλον αυτόματο μηχανισμό που παράγεται μαζικά και παρόλα αυτά διατηρεί την ακρίβειά του. Ο διάδοχός του, DUW 6101, φέρει πατενταρισμένη λειτουργία ημερομηνίας και μετρά μόνο 0,4 χιλιοστά περισσότερο.

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου 2022 στο Horological Society of New York, ο Theodor Prenzel, θα εξηγήσει τη καινοτόμα αρχή κατασκευής σε σύγκριση με τις κλασικές κατασκευαστικές αρχές. Εκτός από τον DUW 3001, η διάλεξη θα εξερευνήσει επίσης τον DUW 6101.

Λίγα λόγια για τον Theodor Prenzel

Γεννημένος το 1984, ο Theodor Prenzel εκπαιδεύτηκε ως ωρολογοποιός στο Swatch Group και μετά εργάστηκε ως ωρολογοποιός στην Omega. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Precision Engineering στο Πανεπιστήμιο Ernst Abbe της Jena.

Σήμερα, είναι επικεφαλής των ωρολογοποιών της NOMOS Glashütte  και Αναπληρωτής Επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης.

 

Για να παρακολουθήσετε την ομιλία του Online γραφτείτε εδώ.

More Stories
Proud to be the Original: Η νέα καμπάνια της Glashütte Original