Jacob & Co. x Unicef x Luisaviaroma

Ένα μοναδικό κομμάτι, το Opera Godfather της Jacob & Co. έσπασε τα ταμία σε μια φιλανθρωπική δημοπρασία στο Κάπρι, στο γκαλά Luisaviaroma x Unicef. Μετά από έντονες διαμάχες μεταξύ των αγοραστών, το ρολόι δημοπρατήθηκε έναντι €450.000, τιμή 50% πάνω από τη λιανική τιμή της κανονικής έκδοσης του ρολογιού.

 

Το ετήσιο φιλανθρωπικό γκαλά που διοργανώνεται από τους high street digital retailer Luisaviaroma είναι πράγματι ένα από τα πιο δημοφιλή της χρονιάς, με το σύνολο των εσόδων του να προσφέρεται στη Unicef, για το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά και την εκπαίδευση. Πραγματοποιήθηκε στο La Certosa di San Giacomo στο Κάπρι στις 30 Ιουλίου, και παρευρέθηκαν διασημότητες όπως οι Spike Lee, Jamie Foxx, Jared Leto, Ansel Elgort και η J.Lo. Κατά τη δημοπρασία η Jacob & Co. μονοπώλησε το ενδιαφέρον προσφέροντας ένα μοναδικό ρολόι από τη ναυαρχίδα της συλλογής, το Opera Godfather.

CAPRI, ITALY – JULY 30: Sofia Resing and Simon De Pury attend the dinner at the LuisaViaRoma for Unicef event at La Certosa di San Giacomo on July 30, 2022 in Capri, Italy. (Photo by Lorenzo Palizzolo/Getty Images for Luisaviaroma)

Το 2019, η Jacob & Co. συνήψε συμφωνία με την Paramount pictures και απέκτησε το δικαίωμα χρήσης και ανάπτυξης του franchise The Godfather στις δικές της συλλογές. Το πρώτο αποτέλεσμα αυτής της μοναδικής και εμπνευσμένης συνεργασίας ήταν το Opera Godfather, ένα μουσικό ρολόι εξαιρετικά πολύπλοκο και με εντυπωσιακό σχεδιασμό. Παίζει το κύριο θέμα του Νονού σε ένα μουσικό κουτί ενσωματωμένο στον μηχανισμό, ο οποίος διαθέτει και tourbillon τριπλού άξονα. To κομμάτι έχει σχεδιαστεί για να είναι μια αναφορά, ένα αφιέρωμα και μια χρονοκάψουλα αφιερωμένη στην κλασική ταινία, που φέτος κλείνει τα 50 της χρόνια.

Στοιχεία της αφίσας, του σκηνικού, των κοστουμιών και της συνολικής αφήγησης της ταινίας ενσωματώνονται στο σχέδιο του ρολογιου, όπως το τριαντάφυλλο που φοράει ο Don Corleone στο γάμο της κόρης του, οι χορδές κουκλοθέατρου που απεικονίζουν την ατμόσφαιρα χειραγώγησης και προδοσίας της ταινίας και ένα βιολί, το οποίο έχει τοποθετηθεί στη θέση της κορώνας. Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, ο Sir Simon de Pury κρατούσε το σφυρί. Το μοναδικό αυτό κομμάτι πωλήθηκε εν τέλει έναντι 450 000.

More Stories
Τα high-tech βιβλία του μέλλοντος