Η μεγαλύτερη παραγγελία αεροσκαφών από την Emirates

Η Emirates ανακοινώνει τη μεγαλύτερη παραγγελία αεροσκαφών που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ για 150 Boeing 777X και συνολική αξία 76 δισ. δολαρίων ΗΠΑ

Η Emirates Airline «σπάει» και πάλι τα ρεκόρ της πολιτικής αεροπορίας με την παραγγελία 150 αεροσκαφών Boeing 777X , η οποία περιλαμβάνει 35 Boeing 777-8Xs και 115 Boeing 777-9Xs, διατηρώντας το δικαίωμα αγοράς επιπλέον 50 αεροσκαφών. Η Emiratesανακοίνωσε επίσης την παραγγελία 50 επιπλέον αεροσκαφών Airbus A380.

Συνολικά, η παραγγελία σε αεροσκάφη της Boeing και της Airbus, εξαιρουμένων των δικαιωμάτων αγοράς, εκτιμάται περίπου στα 99 δισ. δολάρια ΗΠΑ σε τιμές καταλόγου. Η συγκεκριμένη παραγγελία είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας, αλλά και η μεγαλύτερη παραγγελία που έχει ανακοινώσει η Emirates σε παρόμοια εκδήλωση μέχρι σήμερα.

Η συμφωνία υπεγράφη την ημέρα έναρξης του Dubai Air Show ανάμεσα στην Αυτού Υψηλότητα, Σε?χη Ahmed Bin Saeed Al-Maktoum, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Emirates Airline και του Ομίλου, τον Jim McNerney, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Boeing και τον Fabrice Brégier, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Airbus. Η υπογραφή βεβαιώθηκε από την Αυτού Υψηλότητα Σε?χη Mohammed bin Rashid Al-Maktoum, Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Πρωθυπουργό και Κυβερνήτη του Ντουμπάι.

Η παραγγελία της Emirates σε αεροσκάφη Boeing 777X είναι η μεγαλύτερη σε αξία παραγγελία αεροσκαφών στην ιστορία της εμπορικής αεροπορίας των ΗΠΑ. Παράλληλα, η πρόσθετη παραγγελία αεροσκαφών A380, αναδεικνύει την Emirates, που ήδη αποτελεί το μεγαλύτερο διαχειριστή αεροσκαφών τέτοιου τύπου, ως τον κυριότερο πελάτη αεροσκαφών Α380 σε όλο τον κόσμο.

Οι πρόσφατες παραγγελίες έρχονται να προστεθούν στο βιβλίο παραγγελιών της Emirates που αριθμεί πλέον τα 385 αεροσκάφη (εκτός των δικαιωμάτων προαίρεσης ή αγοράς) και περιλαμβάνει 214 Boeing 777, 101 Airbus Α380 και 70 Α350, με εκτιμώμενη συνολική αξία 166 δισ. δολαρίων.

Σχετικά με τα αεροσκάφη Boeing 777X της Emirates

Τα αεροσκάφη 777-8X και 777-9X της Emirates θα είναι ένας συνδυασμός διατάξεων δύο και τριών κατηγοριών θέσεων, με το 777-8X να φιλοξενεί έως και 342 επιβάτες σε διάταξη τριών κατηγοριών θέσεων και το 777-9X περισσότερους από 440 επιβάτες σε διάταξη δύο κατηγοριών θέσεων.

Ακολουθεί βίντεο από την ανακοίνωση της αγοραπωλησίας ρεκόρ.

The premium watch magazine

More Stories
Arnold & Son Constant Force Tourbillon