H τολμηρή αισθητική του Ηublot Big Bang MP-11 Magic Gold

Το ΜP-11 είναι, τόσο από την τεχνική όσο και από την αισθητική άποψη, ένα από τα πιο εντυπωσιακά ρολόγια της Hublot, το οποίο έχουμε ήδη θαυμάσει σε κάσες κατασκευασμένες από αποκλειστικά high-tech υλικά της manufacture: 3-D carbon, King Gold, κρύσταλλο ζαφειριού, κόκκινο κεραμικό Red Magic, ακόμη και πράσινο SAXEM – ένα σύνθετο υλικό με βάση το οξείδιο του αλουμινίου, το οποίο είναι σκληρότερο, αλλά και λαμπερότερο από το σμαράγδι.

Σειρά έχει τώρα το γνωστό μας Magic Gold, ένα κράμα χρυσού 18Κ ενισχυμένο με υψηλής σκληρότητας κεραμικό (καρβίδιο του βορίου), η «μαγεία» του οποίου έγκειται στην ιδιότητά του να είναι αχάρακτο. Ανεπτυγμένο και πατενταρισμένο από την Hublot, το Magic Gold παρουσιάζει σκληρότητα 1.000 Vickers – την ώρα που ο συμβατικός χρυσός 18Κ έχει σκληρότητα 140 Vickers και το ατσάλι από 150 ως 200 Vickers. Συγχρόνως είναι ένα πολύτιμο μέταλλο, με αρκετό χρυσό ώστε να φέρει τον προσδιορισμό «18Κ», ενώ έχει χαρακτηριστική, χρυσοπράσινη λάμψη. Μαγικός Χρυσός έχει χρησιμοποιηθεί και για την κατασκευή της στεφάνης, σε έντονο κοντράστ με τις έξι βίδες σε σχήμα «Η» από μαυρισμένο τιτάνιο.

Τολμηρό είναι, από την άλλη, το «fusion» με το λουράκι από ανάγλυφο rubber, που ανακαλεί τα πρώτα βήματα της Hublot τη δεκαετία του 1980, όταν πρώτη συνδύασε τα δύο «αταίριαστα» ως τότε υλικά. Πρωταγωνιστής, βέβαια, παραμένει ο κουρδιστός στο χέρι Caliber HUB9011 με το εξωπραγματικό power reserve των 14 ημερών, που επιτυγχάνεται χάρη στην ενσωμάτωση 7 βαρελιών, τα οποία είναι ορατά τόσο από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού back όσο και στο πρόσωπο του ρολογιού. Είναι ενωμένα σ’ έναν οριζόντιο κύλινδρο, με το αντιανακλαστικό κρύσταλλο ζαφειριού να υιοθετεί τις διαστάσεις του, λειτουργώντας ως μεγεθυντικός φακός.

Στην αριστερή πλευρά της συστοιχίας των βαρελιών, περιστρέφεται ένας ακόμη κύλινδρος, που χρησιμεύει ως ένδειξη του αποθέματος ενέργειας, πλάι στην επιγραφή «DAY POWER RESERVE» σε χρυσό χρώμα πάνω στο κρύσταλλο ζαφειριού. Το ζήτημα της μετάδοσης της ενέργειας από τον οριζόντιο άξονα του κυλίνδρου των βαρελιών στους κατακόρυφους τροχούς που ελέγχουν τους δείκτες για την ώρα και τα λεπτά στο 12 λύθηκε με την ενσωμάτωση ενός ελικοειδούς τροχού, ο οποίος είναι ορατός στο 10, απέναντι από το τύμπανο, που μετακινήθηκε στο 2 για λόγους συμμετρίας.

Κλείνοντας, σημειώνουμε ότι το νέο Big Bang MP-11 Magic Gold κουρδίζεται από την κορώνα (διακοσμημένη με ανάγλυφο μοτίβο που παραπέμπει στον ελικοειδή τροχό) με το χέρι ή με τη βοήθεια ηλεκτρικού στυλό Torx, εμπνευσμένου από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ηublot εδώ.

Αντιπρόσωπος: Boutique Hublot

More Stories
Vacheron Constantin Harmony Collection