To νέο συλλεκτικό Oris Sun Wukong Limited Edition

Ίσως καμία άλλη φιγούρα στην κινεζική μυθολογία και λαογραφία δεν είναι πιο γνωστή παγκοσμίως από τον Sun Wukong, τον άτακτο και ηρωικό βασιλιά μαϊμού από το μυθιστόρημα του 16ου αιώνα “Ταξίδι στη Δύση”. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, η φιγούρα του Sun Wukong έχει καταφέρει να γεννήσει αμέτρητες διασκευές της ιστορίας του, και έχει εμπνεύσει πολλά έργα σε όλο τον κόσμο, από θεατρικά μέχρι ταινίες, ακόμη και βιντεοπαιχνίδια.

Η Oris αφιέρωσε την τελευταία της κυκλοφορία στον εορτασμό τόσο του Sun Wukong όσο και μιας από τις πιο διάσημες προσαρμογές της ιστορίας του – την ταινία κινουμένων σχεδίων “The Monkey King: Uproar in Heaven” του 1961, με μια μοναδική γραφική επεξεργασία στο καντράν ενός νέου μοντέλου, που αποτυπώνει τις περιστρεφόμενες κινήσεις του Sun Wukong. Το νέο συλλεκτικό μοντέλο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Shanghai Animation Film Studio Co., τους παραγωγούς της παλιά ταινίας κινουμένων σχεδίων, και το νέο Oris Sun Wukong Limited Edition στοχεύει να ζωντανέψει μια από τις πιο αξέχαστες προσωπικότητες στην κινέζικη μυθολογία με μια καθαρή και παιχνιδιάρικη βέρσιον του Aquis σχεδιασμού.

Η κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι στα 41,5mm του Oris Sun Wukong Limited Edition είναι απολύτως ίδια με την τρέχουσα σειρά Aquis, αλλά διαθέτει μια μερικές μοναδικές πινελιές. Τα χαρακτηριστικα ημι-ενσωματωμένα lugs της σειράς Aquis, τα σφιχτοδεμένα πλαϊνά της κάσας και το βαθύ μπλε του ωκεανού της κεραμικής στεφάνης δίνουν στο σχέδιο μια αίσθηση βάθους και φινέτσας στον τελικό σχεδιασμού του μοντέλου. Το πίσω μέρος της κάσας διαθέτει μια λεπτομερή χάραξη του προσώπου του Sun Wukong όπως εμφανίζεται στο “The Monkey King: Uproar in Heaven” μαζί με τον περιορισμένο σειριακό αριθμό της συλλεκτικής έκδοσης. Όπως το τυπικό Aquis, η Sun Wukong Limited Edition έχει αξιολογηθεί και αυτή για μια γενναία αντοχή στο νερό μέχρι τα 300 μέτρα.

Εκεί, βέβαια, που ξεχωρίζει το Oris Sun Wukong Limited Edition είναι το καντράν του, με μια πιο φωτεινή και κομψή απόκλιση από το τυπικό μοντέλο, με σκοπό να θυμίζει το χαρακτηριστικό κόκκινο και χρυσό μαγικό προσωπικό του Sun Wukong καθώς στροβιλίζεται στη μάχη. Ο δείκτης δευτερολέπτων, ως το κόκκινο και κίτρινο ραβδί του ήρωα, είναι η ουσία αυτού του εφέ, αλλά η Oris συνεχίζει το μοτίβο στην ίδια την επιφάνεια του καντράν, με ένα ακτινοβόλο αφηρημένο μοτίβο. Ο σχεδιασμός του νέου μοντέλου προορίζεται να δίνει στο καντράν μια αίσθηση θολής κίνησης, αλλά εκτός από το μοτίβο του δείκτη δευτερολέπτων και του καντράν, είναι λειτουργικά πανομοιότυπο με ένα τυπικό Aquis, και φυσικά με την κλασική υπογραφή της γραμμής.

Περισσότερες πληροφορίες για την Oris εδώ

Aντιπρόσωπος: RIST Hellas

More Stories
Μοντέλα από ξύλο για την Tokyoflash