Hublot: The art of ceramics

Ο CEO Ricardo Guadalupe μάς ξεναγεί στον συναρπαστικό κόσμο των κεραμικών της manufacture, με αφορμή το λανσάρισμα των νέων Big Bang Integral Ceramic

To 2020, δεκαπέντε χρόνια μετά το ηχηρό ντεμπούτο του, το Big Bang έβγαλε το εμβληματικό λουράκι του από rubber και φόρεσε για πρώτη φορά μπρασελέ. Η αλλαγή δεν ήταν απλή. Απόλυτα ενωμένο με την κάσα, χωρίς εμφανή κενά, προίκισε ένα ήδη δημοφιλές ρολόι με μια νέα, ενιαία αρχιτεκτονική.

Χωρίς να χάσει χρόνο, η μάρκα έκανε φέτος το επόμενο βήμα: η κάσα και το μπρασελέ έγιναν κεραμικά. Μια ακόμη πιο απαιτητική αλλαγή. «Η πρόκληση προέρχεται από το ίδιο το υλικό», λέει ο CEO της Hublot, Ricardo Guadalupe. «Το κεραμικό είναι εξαιρετικά εύθραυστο και αυτό καθιστά πολύ δύσκολη τη διαμόρφωση και το γυάλισμα της κάσας και των συνδέσμων του μπρασελέ. Είναι μια εντελώς διαφορετική διαδικασία σε σύγκριση με αυτή που χρησιμοποιούμε για τα μέταλλα, η οποία απαιτεί ακρίβεια και υπομονή. Η άλλη μεγάλη πρόκληση είναι η τέλεια ενσωμάτωση κάσας και μπρασελέ. Το κεραμικό ρολόι απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες. Είναι, όμως, ένα υλικό που εμείς στην Hublot γνωρίζουμε καλά».

Χάρη σε αυτές τις εξειδικευμένες γνώσεις της, η Hublot ξεπερνά σήμερα τα όρια των συμβατικών κεραμικών, αυξάνοντας τη σκληρότητα και την αντοχή του υλικού στις γρατσουνιές, ενισχύοντας την ένταση των χρωμάτων του και αναδεικνύοντας την ελαφρότητα, την ευχάριστα ζεστή υφή και τις υποαλλεργικές του ιδιότητες. «Το κεραμικό της Hublot διαφέρει από τα συμβατικά κεραμικά», συνεχίζει ο Ricardo Guadalupe. «Η διαδικασία κατεργασίας που ακολουθούμε είναι μοναδική και έχει ως αποτέλεσμα ένα κεραμικό που είναι πιο σκληρό και πιο ανθεκτικό. Οι τυπικές μέθοδοι έχουν ως προϊόν σκούρα ή ξεθωριασμένα κεραμικά, με σκληρότητα 1.000 Vickers. Εμείς παράγουμε ζωηρόχρωμα κεραμικά σκληρότητας 1.350 Vickers!»

Νερό, γη και ξύλο
Μπλε λουλακί, απαλό γαλάζιο, μπεζ της άμμου και έντονο πράσινο της ζούγκλας. Τέσσερα νέα συναρπαστικά χρώματα, που αντιπροσωπεύουν τα στοιχεία του νερού, της γης και του ξύλου. Μια ακόμη πρόκληση, καθώς το κεραμικό, αφού αναμιχθεί με τη χρωστική ύλη και προκειμένου να σκληρύνει, θερμαίνεται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που μπορεί να «κάψουν» το χρώμα. «Το έγχρωμο κεραμικό δεν είναι εύκολη υπόθεση», βεβαιώνει ο Ricardo Guadalupe. «Όταν το ψήνεις, η χρωστική ουσία χάνει τη ζωντάνια της, γίνεται σκούρα και μουντή. Εμείς, ωστόσο, είμαστε πρωτοπόροι στα ζωηρόχρωμα κεραμικά, όπως τα κόκκινα, τα κίτρινα και τα μπλε, χάρη στην αποκλειστική, κατοχυρωμένη τεχνολογία μας. Αναπτύξαμε αυτή τη μέθοδο σε συνεργασία με το Ecole Polytechnique της Λωζάνης και έχουμε αποκλειστική εξειδίκευση στα έγχρωμα κεραμικά. Χάρη στο μοναδικό μας savoir-faire, δημιουργούμε νέα χρώματα που παραμένουν ζωηρά και φωτεινά».

Διαβάστε περισσότερα στο Chronos Plus που κυκλοφορεί.

More Stories
Επίσημη επιβεβαίωση για το Samsung Galaxy Gear