Σε δημοπρασία η συλλογή ρολογιών του George Daniels

Όταν ένας από τους σημαντικότερους ωρολογοποιούς του τελευταίου αιώνα φεύγει από τη ζωή, είναι σίγουρο ότι η κληρονομιά που αφήνει πίσω του είναι ιδιαίτερης αξίας, επομένως η είδηση για τη διοργάνωση δημοπρασίας για τη συλλογή των ρολογιών τσέπης και χειρός του George Daniels, τον Νοέμβριο, δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο κανένα συλλέκτη. 

H δημοπρασία της συλλογής ρολογιών του Daniels θα γίνει από τον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο, στις 6 Νοεμβρίου 2012. Ο Daniels είχε φύγει από τη ζωή στις 21 Οκτωβρίου 2011. Εκτιμάται ότι περίπου 130 αντικείμενα θα μπουν σε δημοπρασία, με το συνολικό τους κόστος να υπολογίζεται σε περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι πολλά από τα αντικείμενα της δημοπρασίας θα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό. 

Ο George Daniels έχει βραβευτεί από τη Βασίλισσα της Αγγλίας και είναι ο εφευρέτης του Co-Axial Μηχανισμού διαφυγής, ο οποίος είχε υιοθετηθεί από την Omega στη δεκαετία του 1970 και έπειτα βρήκε το δρόμο του σε πολλά νέα μοντέλα. Μερικά από τα highlights της δημοπρασίας είναι το πρώτο ρολόι χειρός του Daniels, αλλά και το George Daniels 1999 Millennium. 

More Stories
H H. Moser & Cie ωθεί ξανά τα όρια της καινοτομίας με το νέο Streamliner Perpetual Calendar