H Grand Seiko κερδίζει το Red Dot Design Award 2022

Στο Grand Seiko Hi-Beat 36000 80 Hours απονέμεται το βραβείο του καλύτερου design παγκοσμίως “best of the best” στα Red Dot Design Awards 2022.

Εχθές πραγματοποιήθηκαν τα βραβεία Red Dot Design Awards 2022, ένας παγκόσμιος διαγωνισμός για το design προϊόντων, ο οποίος συγκεντρώνει μια επιτροπή από 48 ειδικούς του χώρου, από 23 χώρες. Χωρίζεται σε 51 υποκατηγορίες που αφορούν τη μόδα, τα αξεσουάρ, ηλεκτρονικά, έπιπλα κ.α., καθώς και την κατηγορία “Best of the Best” που βραβεύει ένα προϊόν με καινοτόμο σχεδιασμό σε κάθε κατηγορία. Αυτό ήταν και το βραβείο που απονεμήθηκε στην Grand Seiko, η οποία εξυμνεί την Ιαπωνική αισθητική με το referance SLGH005, το κατά κόσμον γνωστό ως Hi-Beat 36000 80 Hours.

Το Red Dot Design Award, είναι ένας θεσμός που ιδρύθηκε το 1955 και είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως ένας από τους πιο διάσημους διαγωνισμούς σχεδιασμού. Αποτελείται από τρεις κλάδους: Σχεδιασμός Προϊόντων, Σχεδιασμός Επωνυμιών & Επικοινωνίας και Σχεδιασμός Concept. Όσον αφορά το βραβείο Product Design, κάθε συμμετοχή αξιολογείται με βάση εννέα κριτήρια, όπως ο βαθμός καινοτομίας, η λειτουργικότητα, η ανθεκτικότητα και το συμβολικό και συναισθηματικό περιεχόμενο. Φέτος, περισσότερα από 7.900 προϊόντα υποβλήθηκαν από επαγγελματίες σχεδιαστές, εταιρείες και οργανισμούς από περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το βραβευμένο ρολόι λανσαρίστηκε πέρυσι και παρουσίαζε μια νέα προοπτική στη φιλοσοφία της μάρκας, The Nature of Time. Τροφοδοτείται από τον αυτόματο μηχανισμό Hi-Beat Caliber 9SA5, ο οποίος έχει ακρίβεια από +5 έως -3 δευτερόλεπτα την ημέρα και προσφέρει power reserve 80 ωρών. Η ακρίβεια, η ισχύς και η λεπτή σχεδίαση του Caliber 9SA5 είναι το αποτέλεσμα του ριζικού επανασχεδιασμού των βασικών δομών, όπως το escapement και το ελατήριο στο εσωτερικό του.

Η επιτροπή δήλωσε για το μοντέλο: «Με τις δύο διαστάσεις του και το αισθησιακό παιχνίδι φωτός και σκιάς, αυτό το ρολόι χειρός καταφέρνει να αντικατοπτρίζει επιδέξια τη φιλοσοφία της Grand Seiko. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι το δομημένο καντράν, που θυμίζει σημύδες και παραπέμπει στον τόπο κατασκευής. Το ρολόι ενσωματώνει ένα τυπικό ιαπωνικό σχέδιο που διαφέρει από τα ευρωπαϊκά οπτικά μοτίβα. Με βάση το ιστορικό μοντέλο, το ρολόι έχει υποστεί μια εντυπωσιακή εξέλιξη, αλλά φαίνεται αμετάβλητο και σύγχρονο.»

Περισσότερες πληροφορίες για το βραβευμένο ρολόι εδώ.

More Stories
Η εξωγήινη φύση του Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona