To νέο χρωματικό κοντράστ του Patek Philippe Nautilus Travel Time Chronograph

Ένα νέο μοντέλο επαναφέρει στην επικαιρότητα το εμβληματικό Nautilus, που ποντάρει στον συνδυασμό διαχρονικού design, δοκιμασμένων μηχανισμών και νέων χρωματικών συνδυασμών.

Αυτή είναι η νέα εκδοχή του Ref. 5990 που λανσαρίστηκε το 2014, φέρνοντας κοντά τρεις χρήσιμες complications: τον χρονογράφο flyback, την ένδειξη της ώρας σε δεύτερη χρονική ζώνη και την αναλογική ένδειξη ημερομηνίας. Η λειτουργία Travel Time βασίζεται σε δύο κεντρικούς δείκτες, από τους οποίους ο skeleton δείκτης δείχνει την ώρα στον τόπο αναφοράς, ενώ ο μασίφ δείκτης δείχνει την τοπική ώρα.

Ο χρήστης επιλέγει τη δεύτερη χρονική ζώνη με τη βοήθεια των poussoirs «+» και «-» στη θέση 9 στο προφίλ της κάσας, μετακινώντας τον δείκτη της δεύτερης χρονικής ζώνης σε βαθμίδες της μίας ώρας. Στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο skeleton δείκτης συνεχίζει να δείχνει την τοπική ώρα.

Ο μηχανισμός αυτός είναι συνδεδεμένος με δύο ενδείξεις ημέρας/νύχτας, που ξεχωρίζουν χάρη στις επιγραφές «Local» και «Home». Στην περίπτωση που ο χρήστης δεν επιθυμεί να διαβάζει την ώρα σε δεύτερη χρονική ζώνη, οι δύο δείκτες κινούνται επάλληλα σαν να ήταν ένας. Διαστάσεων 40,5×12,53mm, η κάσα του ρολογιού είναι κατασκευασμένη από ροζ χρυσό 18Κ και φέρει κρύσταλλο ζαφειριού μπροστά και πίσω.

Συνδυάζεται με καντράν σε μπλε χρώμα διακοσμημένο με οριζόντιο ανάγλυφο μοτίβο, με τις ενδείξεις για την ημερομηνία και τα 60 λεπτά του χρονογράφου σε τέλεια συμμετρία στο 12 και το 6 αντίστοιχα. Ο μηχανισμός που χτυπά στα ενδότερα είναι ο αυτόματος Caliber CH 28‑520 C FUS, ο οποίος εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 34 λίθους και προσφέρει power reserve 55 ωρών. Σύμφωνα με τις επιταγές της εποχής, το ρολόι φοράει ενσωματωμένο μπρασελέ από ροζ χρυσό 18Κ, με εναλλασσόμενο γυαλισμένο και βουρτσισμένο φινίρισμα. Στα συν, η υψηλή στεγανότητα ως τα 120μ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Patek Philippe εδώ. 

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: SYMBOL HELLAS A.E.

More Stories
Οι νικητές του διαγωνισμού Tokyoflash!