Ένα μοναδικό και X-Trem ρολόι

To Cristophe Claret X-Trem-1 Pinball είναι άξιος συνεχιστής της παράδοσης των X-Trem-1 της εταιρείας, με μοναδικό σχήμα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ενώ ακολουθεί πιστά τα όσα συμβολίζει το όνομά του. 

Το X προέρχεται από το eXperimental, δηλαδή πειραματικό, το T από το Time, το R από το Research, το E από το Engineering και το M από το Mechanism. Πράγματι, αυτό το μοναδικό κομμάτι που δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για τη δημοπρασία Only Watch 2013, βγάζει το παιδί που έχουμε όλοι μέσα μας, καθώς πάνω στο καντράν του βλέπουμε να εκτυλίσσεται ένα… παιχνίδι pinball. 

Μικρές μεταλλικές σφαίρες σε σωλήνες δείχνουν τις ώρες και τα λεπτά, ενώ ολόκληρος ο μηχανικός μηχανισμός με το χειροκίνητο κούρδισμα, calibre Fly11, με το Flying Tourbillon, τα διπλά μπαριλιέ, τα 419 μέρη, τους 64 λίθους και το power reserve των 50 ωρών, είναι έτσι τοποθετημένος, ώστε να θυμίζει τα επιτραπέζια flipper άλλων εποχών. Το Flying Tourbillon είναι τοποθετημένο σε γωνία 30 μοιρών και εκτελεί μία ολόκληρη περιστροφή το λεπτό. Ο μηχανισμός εκτελεί 21.600 ταλαντώσεις ανά ώρα. Οι διαστάσεις της κάσας είναι 40.80 x 56.80 x 15 mm. 

Ο σκοπός δημιουργίας του ρολογιού αυτού είναι σημαντικός, καθώς προορίζεται προς πώληση στη δημοπρασία του Μονακό τον Σεπτέμβριο του 2013, προκειμένου να ενισχυθεί η Ένωση  για τη Μυϊκή Δυστροφία Παίδων. 

More Stories
Boutique Exclusives για την IWC