H καμπάνα των μοντέρνων καιρών χτυπά στην καρδιά του Cloche de Cartier

Όπως πολλά signature ρολόγια του οίκου Cartier, το Cloche παίρνει το όνομά του από το σχήμα του, που θυμίζει καμπάνα.

To Cloche de Cartier έκανε το ντεμπούτο πριν από έναν αιώνα, το 1920, ως ρολόι-καρφίτσα, το οποίο συνδύαζε τον όνυχα με τα διαμάντια. Ένα χρόνο αργότερα, μεταμορφώθηκε σε ρολόι χειρός, πάντα με διαμάντια, σεταρισμένα αυτή τη φορά σε πλατίνα. Όπως το Crush, το Tortue, το Baignoire ή το περυσινό Tank Asymétrique, το Cloche είναι ένα ακόμη δείγμα ευφυούς design, επικεντρωμένου στη φόρμα, δανεισμένη με τη σειρά της από τα πιο «πεζά» αντικείμενα που μας περιβάλλουν: το κουδούνι υπηρεσίας στη ρεσεψιόν ενός ξενοδοχείου για παράδειγμα. Τώρα, το καντράν έχει περιστραφεί κατά 90° από τη συνηθισμένη θέση του, φέρνοντας το 12 πλάι στην κορώνα, εκεί όπου βρίσκεται το 3. Ωστόσο, η ανάγνωση της ώρας δεν είναι πρόβλημα. Απλώς εκτείνουμε το χέρι μας, αντί να στρέψουμε τον καρπό προς τα μάτια. Επιπλέον, όταν το βγάζουμε και το τοποθετούμε οριζόντια στο κομοδίνο, μετατρέπεται σ’ ένα πρακτικό, μίνι επιτραπέζιο ρολόι.

Μέλος της οικογένειας Privé, που δημιουργήθηκε για να επαναφέρει στην επικαιρότητα τα πιο εμβληματικά ιστορικά ρολόγια του οίκου Cartier, το Cloche επανακάμπτει φέτος με έξι νέα μοντέλα. Τα τρία από αυτά έχουν κάσα διαστάσεων 37,15×28,75mm από πλατίνα, κίτρινο ή ροζ χρυσό, ενώ παρόντες είναι αναγνωρίσιμοι σχεδιαστικοί κώδικες όπως η μινουτιέρα σε στυλ σιδηροδρομικής γραμμής, οι δείκτες σε σχήμα ξίφους και ο λίθος κοπής cabochon (μπλε ζαφείρι ή ρουμπίνι) που κοσμεί την κορώνα. Καθεμία από τις τρεις αυτές εκδοχές έρχεται σε limited edition 100 κομματιών και εξοπλίζεται με τον κουρδιστό στο χέρι Caliber 1917 MC, προϊόν της manufacture Cartier στο La Chaux-de-Fonds, ο οποίος εκτελεί 21.600 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 19 λίθους και προσφέρει power reserve 38 ωρών.

Η skeleton εκδοχή του ίδιου μηχανισμού είναι ο Caliber 9626, που εξοπλίζει τις άλλες τρεις εκδοχές του νέου Cloche de Cartier, με τις γέφυρές του να παίρνουν τη μορφή ρωμαϊκών αριθμών, κατάλληλα τοποθετημένων στις ενδείξεις των ωρών. Δύο από τα ρολόγια διατίθενται σε limited edition 50 κομματιών έκαστο, με κάσα από ροζ χρυσό ή πλατίνα και κορώνα σεταρισμένη αντίστοιχα με μπλε ζαφείρι ή ρουμπίνι κοπής cabochon.

Η τρίτη εκδοχή, σε limited edition 20 κομματιών, έχει κάσα από πλατίνα σεταρισμένη με 107 διαμάντια (0,7cts), ενώ ένα ακόμη διαμάντι λάμπει στην κορώνα (0,1cts) και άλλα 21 (0,2cts) στο κούμπωμα του λουριού – όλα σε κοπή brilliant. Όλα τα ρολόγια φορούν πολυτελή λουράκια από δέρμα αλιγάτορα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Cartier εδώ

Αντιπρόσωπος: Richemont

More Stories
ChronosPlus VideoPedia: Η ιστορία του Reverso