Corum: Όλος ο κόσμος στο χέρι σας…

Το Corum Admiral’s Cup Challenger 48 Day & Night είναι ένα ρολόι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, καθώς έχει στο καντράν του τον χάρτη της Γης, όπως φαίνεται από τον Βόρειο Πόλο, προκειμένου να είναι κατανοητές οι διαφορές των Χρονικών Ζωνών με σχηματικό τρόπο.

Ταυτόχρονα, με μία ματιά είναι εφικτό να δει κανείς σε ποιες Χρονικές Ζώνες επικρατεί νύχτα ή ημέρα. Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στη σειρά Admiral’s Cup της Corum. Στο νέο ρολόι, η κάσα είναι από τιτάνιο, με διάμετρο 48 mm, έχει skeleton δείκτες για την ώρα και τα λεπτά και έναν δευτερολεπτοδείκτη με την ταυτότητα της Corum πάνω του, που δεν είναι άλλη από το σχήμα του κλειδιού της εταιρείας. Σε ένα παράθυρο στο 3 προβάλλεται η ημερομηνία. 

Ένας μικρός λευκός δείκτης, ο οποίος μπορεί να ρυθμιστεί από την κορώνα δείχνει πάνω στον χάρτη στο καντράν τη δεύτερη χρονική ζώνη, επιτρέποντας στον χρήστη να βλέπει τι ώρα είναι σε ένα εντελώς διαφορετικό μέρος του κόσμου ανά πάσα στιγμή. Όταν ο λευκός δείκτης ρυθμίζεται για να δείχνει το GMT, τότε ο περιστρεφόμενος δίσκος με τον παγκόσμιο χάρτη θα δείξει σε ποιο μέρος του κόσμου υπάρχει ημέρα ή νύχτα.

Το ρολόι θα κυκλοφορήσει σε δύο διαφορετικές εκδοχές. Η μία θα συμβολίζει τη νύχτα, θα βγει σε περιορισμένο αριθμό 200 κομματιών και θα έχει τις ηπείρους και το καντράν σε μαύρο χρώμα, ενώ η άλλη έκδοση θα βγει σε 150 κομμάτια, θα συμβολίζει την ημέρα και θα έχει σε γκρίζο χρώμα το καντράν και τις ηπείρους στον παγκόσμιο χάρτη.

Αμφότερες οι εκδόσεις θα φορούν μαύρο λουράκι από καουτσούκ και θα είναι αδιάβροχες μέχρι τα 300 μέτρα.

More Stories
H Officine Panerai για τη Χρονιά του Πιθήκου