To μοναδικό Chopard L.U.C Full Strike “Día de Los Muertos”

Υπάρχουν πολλοί συμβολισμοί εδώ που συνδέονται με την “Ημέρα των Νεκρών”, οι οποίοι περήφανα φαίνονται να καμαρώνουν σε αυτό το σπουδαίο αριστούργημα της Chopard.

Η Día de los Muertos, ή η “Ημέρα των Νεκρών” στη γλώσσα μας, δεν είναι μια απλή μεξικάνικη εκδοχή του Halloween. Αν και σχετίζονται, αυτές οι δύο ετήσιες γιορτές διαφέρουν πολύ ως προς τις παραδόσεις και τον τόνο, με τις γιορτές για την Ημέρα των Νεκρών να εκτυλίσσονται σε δύο ημέρες (1 και 2 Νοεμβρίου) σε μια έκρηξη χρωμάτων και χαράς. Είναι μια μέρα που οι άνθρωποι θυμούνται τις καλές στιγμές και εκτιμούν πολύτιμες αναμνήσεις. Αν και γιορτάζεται κυρίως στους πολιτισμούς της Λατινικής Αμερικής, αγκαλιάζεται από έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων εκτός αυτού. Αφιερωμένη σε αυτήν την πολύ ιδιαίτερη μέρα, η Chopard δημιούργησε ένα μοναδικό κομμάτι υψηλής ωρολογοποιίας.

Το Chopard L.U.C Full Strike παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2016 και περιείχε ένα μοναδικό γκονγκ από κρύστάλλο από ζαφείρι, το οποίο χάρισε στην Chopard το πολυπόθητο Aguille d’Or στο Grand Prix d’Horlogerie de Geneve to 2017. Η σύγχρονη αντίληψη της ιδέας του minute repeater είναι εκπληκτική, και για αυτό το μοναδικό κομμάτι, είναι αυτονόητο ότι και το οπτικό του προφίλ οφείλει να είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Η κάσα από λευκό χρυσό 18Κ, με διάμετρο 42,50mm και πάχος 11,55 mm, είναι πλήρως χαραγμένη γύρω από τη ζώνη της κάσας. Η στεφάνη έχει πρόσθετη χάραξη στην κάθετη πλευρά της ενώ ένα δαχτυλίδι από ζαφείρια κοσμεί το πάνω μέρος της. Αυτή η περίτεχνη διακόσμηση στο εξωτερικό διαμορφώνει το σκηνικό και για το υπέροχο καντράν του ρολογιού. Κατασκευασμένο από λευκό χρυσό 18 καρατίων, το καντράν είναι διακοσμημένο με την εικόνα ενός Calavera, ή αν προτιμάτε ενός παραδοσιακού κρανίου της Ημέρας των Νεκρών. Το μπλε λακαρισμένο κρανίο έχει ένα σετ από φιλντισένια δόντια με διαμάντια και το ένα «μάτι» του είναι ανοιχτό για να φαίνεται η λειτουργία του minute repeater με τα δύο σφυριά, ενώ το άλλο μάτι δείχνει την ένδειξη του διπλού power reserve (ένα για τον ηχητικό μηχανισμό και ένα για τις υπόλοιπες λειτουργίες του ρολογιού).

Αυτό το καταπληκτικό metiers d’art αριστούργημα οδηγείται από τον in-house μηχανισμό L.U.C 08.01-L της Chopard, o oποίος χρησιμοποιεί τουλάχιστον 533 εξαρτήματα και συνοδεύεται από το χαρακτηριστικό Poinçon de Genève μαρκάρισμα. Με τα σφυριά στην οθόνη στην αριστερή πλευρά του καντράν, ο minute repeater ενεργοποιείται μέσω του μπουτόν στην κορώνα αντί ενός πιο παραδοσιακού στην αριστερή πλευρά της κάσας. Τα σφυριά χτυπούν ένα γκονγκ από ζαφείρι, το οποίο είναι κατεργασμένο με απίστευτη ακρίβεια για να παράγει μια όσο το δυνατόν πιο καθαρή νότα C και F για τις ώρες, τα τέταρτα και τα λεπτά.

Όπως είναι γνωστό, η Chopard στέκεται πολύ σοβαρά απέναντι στη σωστή χρήση των υλικών, τα οποία προσέχει και εγγυάται ότι προέρχονται από ηθικές αρχές, όπως αποδεικνύεται από τον χρυσό 18K που χρησιμοποιήθηκε για αυτό το μοντέλο. Αυτή η αξία του οίκου επεκτείνεται και στο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα που φοράει το Chopard L.U.C Full Strike “Día de Los Muertos”. Δηλαδή, προέρχεται από ελεγχόμενες φάρμες και αγροκτήματα, και χρωματίζεται μόνο με φυσικές χρωστικές ουσίες. Το μπλε δερμάτινο λουράκι έχει ασορτί ραφές και καφέ φόδρα από δέρμα αλιγάτορα και έρχεται με πτυσσόμενο κούμπωμα από λευκό χρυσό. Το Chopard L.U.C Full Strike “Día de Los Muertos” είναι ένα μοναδικό κομμάτι, και η τιμή του είναι 448.000 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Chopard εδώ.

Αντιπρόσωπος:  Boutique Chopard

More Stories
Digital διαγωνισμός από τη Folli Follie