To L.U.C Flying T Twin συνοψίζει όλη τη φιλοσοφία της Chopard

Η manufacture Chopard γιορτάζει τα 25 χρόνια της χωρίς φασαρία, μ’ ένα μοντέλο που συνοψίζει τη φιλοσοφία της γύρω από την κλασική ωρολογοποιία.

Κάθε ρολόι έχει προφανώς το κοινό του. Δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί έναν ράπερ, έναν DJ ή έναν μπασκετμπολίστα να φορούν ένα L.U. Chopard (μάλλον θα προτιμούσαν ένα Roger Dubuis, ένα Hublot ή ένα Richard Mille). Φέρνοντας την κληρονομιά της ωρολογοποιίας του Fleurier στη σύγχρονη εποχή και ισορροπώντας με ακρίβεια ανάμεσα στην κομψότητα και την τεχνική πολυπλοκότητα, ένα L.U. Chopard (οποιοδήποτε) είναι ρολόι για τον άνδρα που απολαμβάνει τις (μικρές ή μεγάλες) πολυτέλειες της ζωής.

Έναν bon viveur, ο οποίος λατρεύει τα vintage αυτοκίνητα και είναι γνώστης όχι μόνο της τέχνης της ωρολογοποιίας, αλλά και του καλού κρασιού. Έναν άνθρωπο πολυταξιδεμένο, πιθανότατα πολυάσχολο, με άποψη που μετράει. Κάποιον, ας πούμε, σαν το Karl-Friedrich Scheufele, ο οποίος ουδέποτε αφέθηκε στην άνεση της κληρονομιάς του οίκου Chopard, αλλά ίδρυσε, πριν από ακριβώς 25 χρόνια, το εργοστάσιο παραγωγής μηχανισμών της μάρκας, εισάγοντάς τη στον κόσμο των manufactures υψηλού γοήτρου και δίνοντας ζωή στη συλλογή L.U.C.

Τελευταίο δείγμα αυτής είναι το L.U.C Flying T Twin, σε limited edition 50 κομματιών, το οποίο φέρει πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC και Σφραγίδα της Γενεύης. Καθότι επετειακό μοντέλο, λειτουργεί με τον ultra thin αυτόματο Caliber L.U.C 96.24-L, o οποίος παρουσιάστηκε το 2019. Πάχους μόλις 3,3mm, διαθέτει flying tourbillon και διπλό βαρέλι που αποδίδει power reserve 65 ωρών. Η κάσα είναι κατασκευασμένη από ηθικό λευκό χρυσό 18Κ, ενώ το χρυσό καντράν, γαλβανισμένο σε διαχρονικό μπλε, είναι guilloché με μοτίβο Honeycomb (κηρήθρα) – αναφορά στο πρώτο λογότυπο του Louis Ulysse Chopard: μια κυψέλη, που συμβόλιζε την εργατικότητα και την επιχειρηματικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Chopard εδώ. 

Αντιπρόσωπος: Boutique Chopard

More Stories
Patek Philippe Split-Seconds Chronograph Ref. 5370