Tα επετειακά Grande Seconde Moon της Jaquet Droz

Το 2021 είναι η χρονιά που η manufacture γιορτάζει τα 300ά γενέθλια του ιδρυτή της, Pierre Jaquet-Droz, ο οποίος γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1721, σε μια μικρή φάρμα στο La Chaux-de-Fonds. Σ’ αυτή τη σημαντική επέτειο είναι αφιερωμένα τα δύο νέα μοντέλα της σειράς Grande Seconde Moon, που έκανε το ντεμπούτο της το 2017, φιλοξενώντας στο μεγάλο υποκαντράν των δευτερολέπτων δύο ακόμη complications: την ένδειξη της ημερομηνίας και τις φάσεις της σελήνης. Το πιο παραδοσιακό από τα δύο ρολόγια έχει καντράν από σμάλτο Grand Feu σε χρώμα ιβουάρ, με ρωμαϊκούς αριθμούς στο off-centered καντράν για την ώρα και τα λεπτά και αραβικούς αριθμούς στο υποκαντράν των δευτερολέπτων. Η πιο μοντέρνα εκδοχή έχει καντράν σε έντονο, ματ μαύρο με λιτές απλίκες από ροζ χρυσό στις ενδείξεις για τις ώρες και τα δευτερόλεπτα.

Σε κάθε περίπτωση, η κάσα είναι κατασκευασμένη από ροζ χρυσό, ενώ για πρώτη φορά έρχεται με τη διάμετρο στα 41mm -κάπου ανάμεσα στα διαμέτρου 39mm και 43mm μοντέλα που περιλαμβάνει ήδη η σειρά- σε μέγεθος κατάλληλο για ανδρικούς αλλά και γυναικείους καρπούς. Το πίσω μέρος της είναι χαραγμένο με τη φράση «Pierre Jaquet-Droz 300ème Anniversaire», ενώ διαθέτει παράθυρο από κρύσταλλο ζαφειριού, από το οποίο διακρίνεται ο ρότορας από ροζ χρυσό 18Κ του Caliber 2660QL4: ενός μηχανισμού υψηλών αξιώσεων, ο οποίος ενσωματώνει τον λεγόμενο Mechanism 135, για την ελάττωση των συνηθισμένων περιθωρίων σφάλματος της ένδειξης των φάσεων της σελήνης, που απαιτεί διόρθωση μόλις μία φορά κάθε 122 χρόνια.

Επιπλέον, διαθέτει balance spring και εξαρτήματα του escapement από πυρίτιο, καθώς και δύο βαρέλια που εξασφαλίζουν power reserve 68 ωρών. Εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα και φέρει 30 λίθους. Τα ρολόγια είναι αδιάβροχα ως τα 30μ. και φορούν αντίστοιχα λουράκι από δέρμα αλιγάτορα σε σκούρο μπλε ή λουράκι από calfskin σε μαύρο χρώμα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Jaquet Droz εδώ.

Αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece

More Stories
Η Marc Coblen παρουσιάζει τα νέα της μοντέλα