Audemars Piguet: Royal Oak Offshore Selfwinding Music Edition

Μεταφέροντάς μας σ’ ένα στούντιο ηχογράφησης, η manufacture τιμά τη μουσική με πέντε νέα Royal Oak Offshore, όλα με καντράν διακοσμημένα με τις ζωηρόχρωμες στήλες ενός equalizer στο φόντο του χαρακτηριστικού μοτίβου Tapisserie.

Λεπτομέρειες που επίσης παραπέμπουν στο θέμα του σύγχρονου ήχου είναι οι «καρφίτσες» που συνδέουν τις κάσες με τα λουράκια, διακοσμημένες με μοτίβο που θυμίζει βύσμα ηλεκτρικής κιθάρας, αλλά και οι φυλακτήρες της κορώνας που έχουν το στυλ fader σε κονσόλα. Δύο από τα ρολόγια έχουν κάσες από τιτάνιο διαμέτρου 37mm ή 43mm και καντράν σε σκούρο μπλε χρώμα τυπωμένο με έγχρωμη κλίμακα VU (equalizer). Διαμέτρου 43mm, το τρίτο μοντέλο έχει κάσα από μαύρο κεραμικό με λεπτομέρειες από τιτάνιο και καντράν σε μαύρο χρώμα, που προσφέρει το ιδεώδες κοντράστ για την ανάδειξη των δέκα διαφορετικών χρωμάτων του equalizer. Δύο ακόμη μοντέλα έχουν κάσες από λευκό χρυσό διαμέτρου 37mm ή 43mm με καντράν και στεφάνες σεταρισμένες με έγχρωμους λίθους κοπής «Harmony» – ονομασία που επιλέχθηκε για να τονίσει την αρμονία των χρωμάτων, αλλά και τις μουσικές αρμονίες που αντιπροσωπεύει η κλίμακα VU. Αμφότερα τα ρολόγια έχουν μπλε καντράν από τεχνητό αβεντουρίνη.

Τα δέκα χρώματα που συνθέτουν τις στήλες του equalizer αντιπροσωπεύονται από ρουμπίνια, περίδοτα, τσαβορίτες, κίτρινα, πορτοκαλί, πράσινα και μπλε ζαφείρια, τοποθετημένα σύμφωνα με την τεχνική του αόρατου setting. Ανάλογων αποχρώσεων λίθοι κοσμούν τις στεφάνες, σε αρμονία με τα χρώματα στο καντράν. Το ρολόι διαμέτρου 37 χιλιοστών φέρει 166 λίθους συνολικού βάρους 3,7cts, ενώ το μοντέλο διαμέτρου 43mm είναι διακοσμημένο με 230 λίθους συνολικού βάρους 6,15cts. Όλα τα ρολόγια λειτουργούν με in-house αυτόματους μηχανισμούς οι οποίοι, σημειωτέον, δεν υποστηρίζουν ένδειξη ημερομηνίας, η οποία θα παρεμβαλλόταν στο διακοσμητικό μοτίβο του καντράν. Οι εκδοχές διαμέτρου 37mm είναι εξοπλισμένες με τον νέο Caliber 5909, ο οποίος αποτελείται από 174 εξαρτήματα, εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 29 λίθους και προσφέρει power reserve 60 ωρών. Οι εκδοχές διαμέτρου 43mm λειτουργούν με τον Caliber 4309: αποτελούμενος από 225 εξαρτήματα, εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 32 λίθους και προσφέρει power reserve 70 ωρών. Όλα τα ρολόγια φορούν εναλλάξιμο λουράκι από rubber διακοσμημένο με μοτίβο σε στυλ «μωσαϊκού». Στη συσκευασία τους, ο χρήστης θα βρει τρία ακόμη λουράκια από rubber σε τιρκουάζ, κίτρινο και πράσινο χρώμα, διακοσμημένα με το ίδιο μοτίβο.

More Stories
Van Cleef & Arpels Lady Arpels Ballerines Musicales: Μουσική και χορός