Αλλάζει η ηγεσία της Audemars Piguet

Τον François-Henry Bennahmias θα αντικαταστήσει η Ilaria Resta, ως CEO της Audemars Piguet

Η Audemars Piguet όρισε νέα CEO, η οποία αντικαθιστά τον François-Henry Bennahmias, που πέρυσι ανακοίνωσε την αποχώρησή του  μετά από 30 χρόνια στην εταιρεία, και δέκα ως διευθύνων σύμβουλός της. Η κα Resta γίνεται η πρώτη γυναίκα Διευθύνουσα Σύμβουλος της ελβετικής μάρκας ρολογιών που ανήκει στις κορυφαίες 10 ωρολογοποιίες παγκοσμίως, ενώ δεν έχει εργαστεί ποτέ στον κλάδο.

Αναλαμβάνει το ρόλο τον Αύγουστο ενώ η μάρκα διαβεβαιώνει ότι ο κ. Bennahmias θα παραμείνει πλήρως αφοσιωμένος μέχρι το τέλος του 2023 για να βοηθήσει στην ομαλή μετάβαση της ηγεσίας με τον επόμενο Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Η κα Resta, ζει κοντά στη Γενεύη, είναι Ελβετο-Ιταλίδα υπήκοος με περισσότερα από 26 χρόνια διεθνούς εμπειρίας σε μεγάλες μάρκες, με τελευταία τη θέση της ως προεδρος της Firmenich, την οποία οδήγησε στο να πραγματοποιήσει πωλήσεις περίπου 5 δισεκατομμυρίων CHF κατά το τρέχον οικονομικό έτος. Παράλληλα ο κύκλος εργασιών της Audemars Piguet εκτιμάται ότι είναι της τάξης των 2 δισεκατομμυρίων CHF.

Ο Alessandro Bogliolo, πρόεδρος της Audemars Piguet, δηλώνει με χαρά που καλωσορίζει την κα Resta ως νέα διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας. «Ένας οραματιστής ηγέτης με πάθος για τη χειροτεχνία, η Ilaria θα μεταφέρει την Audemars Piguet στο μέλλον καθώς συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε την επωνυμία μας, να συνδυάζουμε την παράδοση με την καινοτομία και να ενισχύουμε την άμεση σύνδεσή μας με τους πελάτες», συνεχίζει. «Το αποδεδειγμένο ρεκόρ της απόδοσης αποτελεσμάτων μέσω μιας ξεκάθαρης στρατηγικής σκέψης που βασίζεται σε βαθιές γνώσεις των καταναλωτών θα διατηρήσει την κληρονομιά της AP σχετική για τις επόμενες γενιές και θα εξασφαλίσει μακροχρόνια ανάπτυξη».

Σχετικά με την ηγετική εμπειρία και το στυλ της, ο κ. Bogliolo προσθέτει: «Η πίστη της Ilaria στην ενδυνάμωση των ομάδων και τα επιτεύγματά της ως εμπνευσμένη ηγέτιδα στην εταιρική βιωσιμότητα ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις μακροχρόνιες αξίες της Audemars Piguet ως ανεξάρτητης οικογενειακής εταιρείας.

Ο κ. Bogliolo εκφράζει επίσης την ευγνωμοσύνη του για τη συμβολή του κ. Bennahmias τα τελευταία τριάντα χρόνια.

«Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Φρανσουά για τις τρεις δεκαετίες υπηρεσίας του. Η μετασχηματιστική του ηγεσία ήταν απαραίτητη για την οικοδόμηση της ιστορίας επιτυχίας που είναι σήμερα το AP. Είμαστε ευγνώμονες για την ανεξίτηλη συνεισφορά του και τη δέσμευσή του να παραμείνει μέχρι το τέλος του έτους για να εξασφαλίσει μια ομαλή μετάβαση», δήλωσε.

More Stories
SkinHaptics