Τα νέα Clifton Baumatic της Baume & Mercier

Η απέριττη κομψότητα και η διακριτική πολυτέλεια συναντούν την υψηλή λειτουργικότητα του in-house caliber της Baume & Mercier, σε τρεις νέες εκδοχές ρολογιών της σειράς Clifton Baumatic.

Το COSC-Certified Clifton Baumatic Date είναι ένα κλασικό 3-hands με ένδειξη ημερομηνίας, το οποίο συνδυάζει το μαύρο λακαρισμένο καντράν (διακοσμημένο με σταυρόνημα) με ατσάλινη κάσα διαμέτρου 40mm. Σημαντικό είναι το γεγονός πως ο αυτόματος Baumatic Caliber BM13 που το εξοπλίζει συνοδεύεται με πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC. Το Clifton Baumatic Day-Date / Moon-Phase λειτουργεί με τον αυτόματο Baumatic Caliber BM14 και έχει κάσα από ατσάλι διαμέτρου 42mm.

Για πρώτη φορά, το καντράν του είναι λακαρισμένο σε μπλε ντεγκραντέ χρώμα, ενώ αίσθηση προκαλεί η τέλεια συμμετρία των ενδείξεων, με τις φάσεις της σελήνης και την αναλογική ένδειξη της ημερομηνίας στο 6, ακριβώς απέναντι από την ένδειξη για την ημέρα της εβδομάδας. Το Clifton Baumatic Perpetual Calendar έχει κάσα διαμέτρου 42mm από ροζ χρυσό 18Κ και καντράν λακαρισμένο σε γκρι ντεγκραντέ χρώμα.

Ο μηχανισμός που το εξοπλίζει είναι ο αυτόματος Baumatic Caliber BM13, ενισχυμένοw με το module 55102 της Dubois-Dépraz για τις ενδείξεις του διηνεκούς ημερολογίου: μήνας και δίσεκτο έτος στο 12, ημέρα στο 9, ημερομηνία (αναλογικά) στο 3 και φάσεις της σελήνης στο 6. Χάρη στις υψηλής απόδοσης εκδοχές του in-house Baumatic caliber της Baume & Mercier, όλα τα ρολόγια προσφέρουν υψηλή ακρίβεια, εκτεταμένο power reserve 5 ημερών και υψηλή αντοχή στα μαγνητικά πεδία της καθημερινότητας. Και στα τρία, οι μηχανισμοί, φινιρισμένοι με παραδοσιακό Perlage και κοχλιωτά Côtes de Genève, είναι ορατοί από το πίσω μέρος της κάσας, που είναι ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού.

Στην μπροστινή όψη τους, οι κάσες φέρουν θολωτό, ανθεκτικό στις γρατσουνιές κρύσταλλο ζαφειριού με αντιθαμβωτική επεξεργασία. Ένα ακόμη πλεονέκτημα που προσφέρουν τα νέα Clifton Baumatic είναι το γεγονός ότι ο χρήστης μπορεί να εναλλάσσει λουράκια χωρίς τη χρήση εργαλείων. Κάθε ένα διατίθεται με λουράκι από δέρμα αλιγάτορα, το οποίο μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί με ένα από τα πέντε λουράκια από calfskin με εφέ πατίνας που διαθέτει η Baume & Mercier σε μπλε, καφέ, γκρι, πράσινο και κόκκινο χρώμα. Όλα τα ρολόγια είναι αδιάβροχα ως τα 50μ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Chronoflam

More Stories
Pre-Basel: H Bvlgari στοιχηματίζει ξανά στο Serpenti