H αρμονική ασυμμετρία του Arceau Grande Lune της Hermès

Το εμβληματικό Arceau επιστρέφει σε μέγεθος XL και ελκυστικό μπλε χρώμα – πάντα επίκαιρο για το ανδρικό κοινό.

Μεγάλο προτέρημα είναι και εδώ το design, που παραπέμπει στις καταβολές του οίκου ως αγαπημένου σαγματοποιού της ευρωπαϊκής αριστοκρατίας. Κατασκευασμένη από ατσάλι και με τη διάμετρο αυξημένη στα 43mm, η κάσα που σχεδίασε το 1978 ο Henri d’Origny έχει πάντα τα χαρακτηριστικά ασύμμετρα lugs σε σχήμα αναβολέων. Φέρει αντιθαμβωτικό κρύσταλλο ζαφειριού μπροστά και πίσω, πλαισιώνοντας ένα ευρύ καντράν, στο οποίο οι εναλλαγές των μοτίβων φινιρίσματος δημιουργούν ένα καλαίσθητο εφέ ton-sur-ton.

Ανακαλώντας τον καλπασμό του αλόγου, οι κεκλιμένοι αραβικοί αριθμοί σε στυλ Breguet προσθέτουν το στοιχείο της κίνησης, ο έναστρος ουρανός στην ένδειξη των φάσεων της σελήνης δίνει μια πινελιά ρομαντισμού, ενώ οι λεπτοί επιροδιωμένοι δείκτες και η μινιμαλιστική μινουτιέρα υπογραμμίζουν την κομψότητα του συνόλου. Το ρολόι λειτουργεί με αυτόματο μηχανισμό κατασκευής ΕΤΑ, ο οποίος εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα και προσφέρει power reserve 42 ωρών.

Υποστηρίζει ώρα, λεπτά, δευτερόλεπτα και ενδείξεις ημερολογίου σε διάταξη που προάγει την αναγνωσιμότητα: ημέρα και μήνας σε διπλό παράθυρο στο 12 και αναλογική ένδειξη της ημερομηνίας στο 6, που διαβάζεται με τη βοήθεια του κατάλληλα διαβαθμισμένου δακτυλίου ο οποίος πλαισιώνει τις φάσεις της σελήνης. Αδιάβροχο ως τα 30μ., το νέο Arceau Grande Lune φοράει ματ λουράκι από δέρμα αλιγάτορα σε ταιριαστή απόχρωση Abyss blue.

Ενδεικτική τιμή: €4.900
Αντιπρόσωπος: La Montre Hermès

More Stories
Messika: What’s your next move?