Το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο φοράει δύο δικά του Bovet 1822

To Boat Tail είναι μια Rolls-Royce που σχεδιάστηκε ειδικά για έναν συλλέκτη αυτοκινήτων, ο οποίος εκτός από τα αυτοκίνητα αγαπά και τα ρολόγια. Γι’ αυτό παρήγγειλε στην Bovet 1822 να σχεδιάσει σε συνεργασία με την Rolls-Royce δύο ρολόγια, ένα για εκείνον και ένα για τη σύζυγό του, τα οποία θα ταίριαζαν απόλυτα στην ονειρική πολυτέλεια αυτού του οχήματος.

Οι λεπτομέρειες είναι ίσως εκείνες που κάνουν την τελευταία δημιουργία της Rolls-Royce, το Boat Tail, ένα από τα πιο πολυτελή αυτοκίνητα στην ιστορία της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας. Βέβαια, με το πρώτο άκουσμα, μπορεί να μην αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το επικό αυτό τετράτροχο της Rolls-Royce, το οποίο κατασκευάστηκε έναντι 28 εκατομμυρίων δολαρίων, έρχεται μαζί με ένα ρολόι στο ταμπλό του. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε μόνο για ένα ρολόι, αλλά για δύο, ένα ανδρικό και ένα γυναικείο, τα οποία μπορούν να αφαιρούνται από το όχημα και να φοριούνται στον καρπό (και όχι μόνο).

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, τα εν λόγω ρολόγια είναι στην πραγματικότητα ένα ζευγάρι ειδικών turbillons τα οποία κατασκευάστηκαν από την Ελβετική μάρκα Bovet 1822 και δεν προορίζονται απλά ως σπάνια εξατομικευμένα αναμνηστικά ενός σούπερ αυτοκινήτου. Κάθε ένα από αυτά, το ανδρικό ή το γυναικείο, μπορεί να χρησιμεύει ως ένα εναλλάξιμο ρολόι ταμπλό, ανάλογα με το ποιος οδηγεί το Boat Tail. Και φυσικά, η χρήση τους δεν σταματά στο πολυτελές cockpit της RR, αφού και τα δύο μπορούν να μετατραπούν από ρολόι ταμπλό σε ρολόι χειρός, ρολόι γραφείου, ρολόι μενταγιόν ή ρολόι τσέπης.

His

Τα δύο, “his and hers”, ρολόγια που φέρουν το σύστημα Amadeo της Bovet 1822 ζητήθηκαν από τον πελάτη, έναν συλλέκτη Rolls-Royce και Bovet 1822, έτσι ώστε και εκείνος και η σύζυγός του να μπορούν να απολαμβάνουν εξίσου όλες τις πτυχές του ειδικού οχήματος, απλά ο καθένας με το δικό του αποκλειστικό ρολόι.

Hers

Το σύστημα συναρμολόγησης των ρολογιών στο όχημα, το οποίο δοκιμάστηκε σε τρία χρόνια έρευνας, επεξεργασίας, και εξέλιξης, είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και τιτάνιο, και σε αυτό το διάστημα έπρεπε να αντέξει κραδασμούς, θόρυβο, θερμοκρασία, υγρασία, ακόμη και δοκιμασίες σύγκρουσης, πριν τελικά εγκριθεί. Ένα άλλο ειδικό συρτάρι στο ταμπλό, επενδυμένο με δέρμα, ώστε να ταιριάζει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε για να κρατά τα ρολόγια, τα λουράκια τους, την αλυσίδα τους και τα κρεμαστά αξεσουάρ τους, όταν αυτά δεν χρησιμοποιούνται.

Hers

Τα συγκεκριμένα ρολόγια, είναι ειδικά σχεδιασμένα tourbillons με το πατενταρισμένο σύστημα Amadeo της Bovet 1822, διαθέτουν πέντε ημέρες power reserve, και φιλοξενούνται σε νέες, ειδικά σχεδιασμένες κάσες 44mm από λευκό χρυσό 18k. Το ανδρικό είναι  γυαλισμένο, ενώ το γυναίκειο είναι με περίτεχνη σκαλιστή λακαρισμένη κάσα.

To κεντρικό καντράν του κάθε ρολογιού είναι φτιαγμένο από το ίδιο ξύλο Caleidolegno που χρησιμοποιείται και στο αυτοκίνητο, και φέρει το όνομα κάθε ιδιοκτήτη, το οποίο όμως έχει αφαιρεθεί από τις φωτογραφίες γιατί οι ιδιοκτήτες εκτός από την χλιδή, αγαπούν και την ανωνυμία. Το δεύτερο καντράν του κάθε κομματιού είναι ακόμη πιο εξατομικευμένο με το ρολόι του άνδρα να φέρει έναν ζωγραφιστό αστρικό ουρανό, ενώ στο ρολόι της γυναίκας ξεχωρίζει μια ζωγραφική μικρογραφία ενός μπουκέτου λουλουδιών. Και τα δύο αυτά καντράν περιλαμβάνουν επίσης ένα χειροποίητο, χρυσό γλυπτό 18k του προφίλ του αυτοκινήτου.

His

Όπως και για τους ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου που συνοδεύουν, έτσι και για τα ρολόγια δεν έχουν αποκαλυφθεί πληροφορίες σχετικά με τις τιμές τους. Βέβαια, λαμβάνοντας υπόψη ότι το Boat Tail είναι πιθανώς το πιο ακριβό νέο αυτοκίνητο όλων των εποχών, θεωρούμε ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι σίγουρα θα πρόκειται για δύο πάρα πολύ ακριβά σύγχρονα θαύματα της υψηλής ωρολογοποιίας.

The Rolls-Royce Boat Tail
Hers

Περισσότερες πληροφορίες για την Bovet 1822 εδώ

More Stories
Διαγωνισμός για τα δύο χρόνια Watchlovers