Η βελούδινη επανάσταση του Audemars Piguet Royal Oak Double Balance Wheel Openworked

Ποντάροντας στη δημοτικότητα του μαύρου κεραμικού, η manufacture παρουσιάζει ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της των τελευταίων χρόνων για πρώτη φορά με κάσα, στεφάνη, κορώνα και μπρασελέ κατασκευασμένα από το συγκεκριμένο ελαφρύ και ιδιαίτερα ανθεκτικό υλικό.

Με έτος λανσαρίσματος το 2016, το Royal Oak Double Balance Wheel Openworked έχει ήδη γνωρίσει εκδοχές από ατσάλι, λευκό και ροζ χρυσό. Το καινούργιο εδώ είναι το χρωματικό κοντράστ και η νέα, βελούδινη αίσθηση που προσδίδει στο ρολόι το κεραμικό – υλικό εξαιρετικά απαιτητικό τόσο στην κατεργασία όσο και στο φινίρισμά του, που παραμένει ο signature συνδυασμός σατινέ επιφανειών με γυαλισμένες λεπτομέρειες.

Η κάσα με τη χαρακτηριστική οκτάγωνη στεφάνη έχει διάμετρο 41mm, ενώ το πίσω μέρος της είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο, διακοσμημένο για πρώτη φορά με την επιγραφή «Royal Oak Double Balancier». Φέρει κρύσταλλο ζαφειριού μπροστά και πίσω, προσφέροντας πλήρη οπτική πρόσβαση στον αυτόματο Caliber 3132, έναν συναρπαστικό λαβύρινθο από τροχούς και μαυρισμένες skeleton γέφυρες, στον οποίο πρωταγωνιστής παραμένει, φωτισμένο τώρα με το χρώμα του ροζ χρυσού, το σύστημα του διπλού balancier: η πατενταρισμένη καινοτομία της Audemars Piguet, η οποία βελτιώνει την ακρίβεια και τη σταθερότητα του ρολογιού συναρμολογώντας στον ίδιο άξονα δύο τροχούς και δύο ελατήρια, που ταλαντώνονται σε τέλειο συγχρονισμό.

Μένοντας στο πρόσωπο του ρολογιού, η αναγνωσιμότητα προάγεται με τη χρήση ροζ χρυσού στις απλικαρισμένες ενδείξεις των ωρών και τους δείκτες, ενώ ροζ χρυσός 22Κ έχει χρησιμοποιηθεί και για την κατασκευή του ρότορα που είναι ορατός στο back. Αποτελούμενος από 245 εξαρτήματα, ο μηχανισμός λειτουργεί στα 3Hz (21.600 ταλαντώσεις/ώρα), φέρει 38 λίθους και προσφέρει power reserve 45 ωρών. Το ρολόι είναι αδιάβροχο ως τα 50μ.

Αντιπρόσωπος: Athina Prestige

Ενδεικτική τιμή: €82.200

Περισσότερες πληροφορίες για την Audemars Piguet εδώ

More Stories
To trailer της ταινίας “Diana” από τη Chopard